![Γαλλία: «Πρωτομαγιά Αποκάλυψης» στο Παρίσι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/paris.jpg)
Στη Γαλλία η χθεσινή μέρα θεωρήθηκε από πολλούς όχι μόνο ως η Γιορτή της Πρωτομαγιάς, αλλά και ως η 13η μεγάλη διαμαρτυρία για το συνταξιοδοτικό. Θα μείνει στα χρονικά σαν η μαζικότερη κινητοποίηση με 800.000 πολίτες στους δρόμους, (για το υπουργείο Εσωτερικών), πάνω από 2 εκατομμύρια (για τα Συνδικάτα). Θα παραμείνει όμως στις μνήμες και για τη μεγάλη βαρβαρότητα με φωτιές, βία, καταστροφές, 540 συλλήψεις και 61 τραυματισμένους πολίτες.
Να σημειώσουμε ότι τα βίαια επεισόδια συνέβησαν κυρίως στις προπομπές, στο μπροστινό μέρος των πορειών όπου είχαν συγκεντρωθεί οι μαυροφορεμένοι «μπλακ-μπλοκς», τους οποίους ο Νομάρχης Παρισίων Λωράν Νινιέζ υπολογίζει στις 2.000 συνολικά. Στο μεγαλύτερο υπόλοιπο μέρος των πομπών, οι πορείες εξελίχθηκαν ειρηνικά.
Ανυποχώρητοι οι Γάλλοι για το συνταξιοδοτικό, νέες απεργίες τον Ιούνιο
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/2023-04-07T122041Z_1998766146_RC2K90AZIC67_RTRMADP_5_FRANCE-PENSIONS-PROTEST-600x396.jpg)
Χρήση drones από τις αστυνομικές δυνάμεις
Το καινούργιο για τη χθεσινή Πρωτομαγιά ήταν η χρήση drones από την αστυνομία, αλλά και ο μεγάλος αριθμός τραυματιών στους αστυνομικούς. Στους 406 έφθασαν συνολικά οι τραυματίες στους αστυνομικούς, εκ των οποίων 259 στο Παρίσι, με 31 στο νοσοκομείο και έναν με πολύ σοβαρά εγκαύματα.
Έτσι το σωματείο αστυνομικών «Αλιάνς» μίλησε για «Πρωτομαγιά Αποκάλυψης». Στοιχεία που ερμηνεύουν έμμεσα τη στρατηγική του νέου Νομάρχη Νυνιέζ που επέβαλε τον περιορισμό στη χρήση των πιο επικίνδυνων κατασταλτικών μέσων, όπως ορισμένες βόμβες κρότου-λάμψης.
Ερωτηθείς για τη χρήση των drones σε πρωινή εκπομπή στο γαλλικό ραδιόφωνο France Info, ο Νομάρχης εξήγησε ότι υπάρχει αυστηρό νομικό πλαίσιο για τη χρήση τους, καθώς και για το χρονικό διάστημα που διατηρούνται οι λήψεις. Πρόσθεσε ότι η χρήση τους αποδείχθηκε ήδη πολύτιμη για την μετακίνηση των ανδρών στα σημεία που παρατηρείται ανάγκη, ενώ παράλληλα αποτελούν πολύτιμη εμπειρία για τη μελλοντική τους χρήση στους Ολυμπιακούς του 2024.
Πηγή: Deutsche Welle
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τέμπη: Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» μέσα σε αίθουσα της Βουλής](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-05-20.04.01-600x338.jpeg)
Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» μέσα σε αίθουσα της Βουλής για τα Τέμπη
Τα μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας μπήκαν εισήλθαν σε εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για τη Ρόζα Ιμβριώτη, όπου ύψωσαν το πανό για τα Τέμπη
![Μητσοτάκης: Το 2027 στην Ελλάδα ο μέσος μισθός θα είναι 1.500 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/mitsotakis-7-1-600x338.jpg)
Μητσοτάκης: Το 2027 στην Ελλάδα ο μέσος μισθός θα είναι 1.500 ευρώ
Μητσοτάκης για ΕΡΓΑΝΗ: Η οριστική απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών
![Μητσοτάκης για Σαντορίνη: Δε μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/6455596-1200x800-1-600x400.jpg)
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δε μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε το βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, καθώς είναι μπροστά σε ένα «εξαιρετικά σύνθετο και περίπλοκο φαινόμενο»
![Γάζα: Τσουνάμι αντιδράσεων για την πρόταση Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trumpnet-600x433.jpg)
Στο μυαλό του Τραμπ: Η πρόταση για «Ριβιέρα» στη Γάζα και το τσουνάμι αντιδράσεων
Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η πρόταση του Τραμπ να «καταλάβουν» οι ΗΠΑ τη Γάζα
![ΙΝΚΑ: Μποϊκοτάζ κατά της ακρίβειας στις 19 Φεβρουαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trofima-1200x600-600x300.jpg)
ΙΝΚΑ: Μποϊκοτάζ κατά της ακρίβειας στις 19 Φεβρουαρίου
To ΙΝΚΑ καλεί σε μποϊκοτάζ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακρίβεια
![Κυκλάδες: «Σχετική σταθεροποίηση» στη σεισμική δραστηριότητα – Τι εκτιμά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-3-600x400.jpg)
«Σχετική σταθεροποίηση» στη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες - Τι εκτιμά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού
Πιθανό να έχουμε το σενάριο της σμηνοσειράς στις Κυκλάδες, δήλωσε ο Βασίλης Καραστάθης
![Σεισμοί στη Σαντορίνη: Σχεδόν ένας σεισμός κάθε δέκα λεπτά στις Κυκλάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/seismoi11-600x368.jpg)
Σχεδόν ένας σεισμός κάθε δέκα λεπτά στις Κυκλάδες
Δεκάδες είναι οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί στις Κυκλάδες από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης.
![Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/anemoi-600x400.jpg)
Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
![«Σύγχρονος Μαχητής»: Από την ελληνική αμυντική βιομηχανία το 90% του σύγχρονου εξοπλισμού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/maxitis2-600x524.jpg)
«Σύγχρονος Μαχητής»: Από την ελληνική αμυντική βιομηχανία το 90% του σύγχρονου εξοπλισμού
Ο «Σύγχρονος Μαχητής» φιλοδοξεί να φέρει τον εξοπλισμό που φέρει ο μαχητής στον 21ο αιώνα - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας
![Κενές θέσεις εργασίας ΗΠΑ: Υποχώρησαν σε χαμηλό τριών μηνών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/usa-proslipseis-600x378.jpg)
Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησαν οι κενές θέσεις εργασίας
Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας ανά άνεργο εργαζόμενο, αναλογία που παρακολουθεί στενά η Fed, παρέμεινε στο 1,1 για έκτο μήνα