Πτωτικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την πολιτική της σήμερα.

Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ δεν είναι λίγοι που προβλέπουν παύση των αυξήσεων.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή και σημείωσε πτώση 1,77%, καθοδηγούμενος από τις μετοχές της ενέργειας, της βιομηχανίας και της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech διολίσθησε κατά 2,47%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,13% και έκλεισε την ημέρα στις 7.185,3 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση 0,91% και έκλεισε στις 2.501,4 μονάδες. Ο Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες, υποχωρώντας κατά 1,45%, κλείνοντας την ημέρα στις 843,18 μονάδες.

Οι αγορές στην Ιαπωνία και την ηπειρωτική Κίνα ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι προκαταρκτικές λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, υψηλότερα από την άνοδο του Φεβρουαρίου κατά 0,2%.

Το διακριτικό λιανικό εμπόριο φάνηκε να δέχεται περισσότερες πιέσεις, με τα είδη οικιακής χρήσης να υποχωρούν κατά 0,4%, καθώς και τα είδη ένδυσης, υπόδησης και προσωπικών αξεσουάρ να υποχωρούν κατά 1%. Το λιανικό εμπόριο πολυκαταστημάτων σημείωσε επίσης πτώση 0,2% σε σύγκριση με ένα μήνα πριν.

Η αύξηση των συνολικών λιανικών πωλήσεων προήλθε κυρίως από το λιανικό εμπόριο τροφίμων, λόγω του υψηλού πληθωρισμού τροφίμων που παρατηρείται στην αυστραλιανή οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές