Εν αναμονή της απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια βρίσκεται και σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί την αβεβαιότητα γύρω από τον περιφερειακό τραπεζικό σύστημα, αλλά και την πιθανότητα συνέχισης της νομισματικής σύσφιγξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,02% στις 33.677 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4.127 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,35% στις 12.122 μονάδες.

UBS: Επενδύστε σε ποιοτικά ομόλογα και διαφοροποιηθείτε από τις αμερικανικές μετοχές

Ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας σήμερα είναι το γεγονός ότι ενώ η Ford Motor ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών σε επίπεδο αποτελεσμάτων στο τελευταίο τρίμηνό της, όπως και η αλυσίδα καφέ Starbucks, αλλά οι μετοχές τους υποχωρούν σχεδόν 2%.

Την ίδια ώρα, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την τελευταία απόφαση πολιτικής της, ενώ αμέσως μετά ο πρόεδρος Jerome Powell πρόκειται επίσης να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Τα δεδομένα από το εργαλείο FedWatch της CME Group δείχνουν ότι οι επενδυτές τιμολογούν μια πιθανότητα 86% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ η Wall Street θα αναζητήσει επίσης ενδείξεις για το αν η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της ή αν θα διακόψει τις αυξήσεις.

Επίσης, οι ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης στον περιφερειακό τραπεζικό τομέα συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα μετά την κατάρρευση της First Republic Bank και την επακόλουθη εξαγορά της από την JPMorgan. “Υπάρχει ακόμη πόνος σε ολόκληρο τον τομέα”, δήλωσε η Anastasia Amoroso της iCapital. “Και ο λόγος για τον οποίο νομίζω ότι η δράση των τραπεζών θα πρέπει να έχει πραγματικά σημασία για τη Fed είναι επειδή, θυμηθείτε, στην τελευταία συνεδρίαση της FOMC, ο πρόεδρος της Fed Powell μας έδωσε πραγματικά νέες μετρήσεις για να παρακολουθήσουμε αν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια ή όχι. Και αυτό είναι η έκταση της πιστωτικής σύσφιξης που συμβαίνει στην οικονομία”, πρόσθεσε.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών κινούνται και πάλι χαμηλότερα σήμερα, καθώς οι επιπτώσεις από την πτώχευση της First Republic συνεχίζουν να διαπερνούν την αγορά. Η μετοχή της PacWest, η οποία σημείωσε πτώση σχεδόν 28% την Τρίτη, υποχωρεί άνω του 3%. Οι μετοχές της Western Alliance σημειώνουν επίσης πτώση άνω του 3%.

Πάντως, στα μάκρο της ημέρας, η αύξηση των μισθοδοσιών στον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο ήταν πολύ ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν, με τις εταιρείες να προσθέτουν 296.000 θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε η ADP. Η αύξηση ήταν πολύ υψηλότερη τόσο από τις 142.000 που είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο όσο και από τις 133.000 που εκτιμούσαν οι αναλυτές με βάση τον Dow Jones. Οι μισθοί αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 6,7%, χαμηλότερα από τους τελευταίους μήνες, πρόσθεσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street