Πλησίον αλλά χαμηλότερα των 1.100 μονάδων ενισχύεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει, με τη βοήθεια αρκετών δεικτοβαρών τίτλων του, να ξεπεράσει την πρωινή νευρικότητα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,81% στις 1.096,34 μονάδες, με τον τζίρο να έχει βελτιωθεί στα επίπεδα των 27 εκατ. ευρώ.

UBS: Επενδύστε σε ποιοτικά ομόλογα και διαφοροποιηθείτε από τις αμερικανικές μετοχές

Η αγορά χρειάζεται να διαπεράσει τα επίπεδα των 1.100 μονάδων προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι αφήνει πίσω της τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών και να μην περιορίσει την αντίδραση που καταγράφεται σήμερα στο πλαίσιο της παλίνδρομης κίνησης εντός στενού εύρους. Ο τραπεζικός κλάδος έχει αυτά τα περιθώρια να τη βοηθήσει, ωστόσο, το μήνυμα απέχει ακόμη πολύ από το να δοθεί.

Και βέβαια, όλα καθορίζονται από το κλίμα της προεκλογικής περιόδου, καθώς είναι προφανές ότι ένα στιβαρό εκλογικό αποτέλεσμα και η πρώτη εικόνα από την πρώτη Κυριακή, θα κρίνει τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια στο ΧΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΧΑ δεν παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις. Άλλωστε, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στη Fed και αύριο στην ΕΚΤ, όπου θα δοθούν τα νέα ύψη των επιτοκίων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Coca Cola, Βιοχάλκο και ΟΤΕ ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ, Titan, Jumbo, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, οι πιέσεις εστιάζουν σε Σαράντη, Ελλάκτωρ και Λάμδα, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Aegean, Quest και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street