Μικρές ανοδικές προσπάθειες κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα ότι έχει αλλάξει η πορεία από την πλάγια γραμμή που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,29% στις 1.090,60 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Χείρα βοηθείας από τις τράπεζες

Μπορεί να δημιούργησε κάποιες προσδοκίες το χθεσινό θετικό γύρισμα του ΧΑ στο φίνις της συνεδρίασης, αλλά οι αγοραστές δύσκολα, όπως φαίνεται, παίρνουν πρωτοβουλίες για τη ζώνη των 1.100 μονάδων. Και πως άλλωστε θα μπορούσε να γίνει αυτό, όταν οι εστίες αβεβαιότητας, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, είναι ακόμη ενεργές.

Το τρίπτυχο της αβεβαιότητας

Κεντρικές Τράπεζες, αμερικανική τραπεζική κρίση και εκλογές, είναι το τρίπτυχο της αβεβαιότητας για την ελληνική αγορά, η οποία προς στιγμήν επιλέγει να ταλαντευτεί ανάμεσα στις 1.080 – 1.100 μονάδες, χωρίς να παίρνει μεγάλα ρίσκα, αλλά και χωρίς να αφήνει στους πωλητές να νομίσουν ότι έχουν το πάνω χέρι. Έτσι, οι εντολές, όπως μαρτυρά και ο τζίρος, γίνονται πολύ επιλεκτικά, υπό το φόβο να μην “ανοιχτεί” πολύ το ρίσκο.

Σε επίπεδο τίτλων, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Coca Cola, ΟΤΕ, Πειραιώς και Eurobank, ενώ θετικά κινούνται οι Jumbo, Motor Oil, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Εθνική και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Μυτιληναίος, Autohellas, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών