Στη φυλακή οδηγήθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από πολύωρη απολογία και πολύωρη διάσκεψη οι δύο συλληφθέντες, 40 και 48 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Δρακόντεια μέτρα

Κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, απαγόρευσε ακόμα και την πρόσβαση των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 , παρά το γεγονός πως είχαν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθήνας ενώ εδώ και δεκαετίες στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους επιτρέπεται η είσοδος και εντός των κτιρίων της Ευελπίδων.

Οι κατηγορίες

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων του ανακριτή με σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελεως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης τους αρνούνται τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραιβάζ. Μάλιστα σύμφωνα με την υπεράσπιση τους αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σύλληψη.

Αύριο, κατά πληροφορίες θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Επικαιρότητα |

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του

Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ