Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά 25 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν ευρέως, με αποτέλεσμα το εύρος των επιτοκίων των ομοσπονδιακών κεφαλαίων να ανέλθει στο 5%-5,25% – το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007.

Οι τίτλοι

Στις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές της Ημέρας της Εργασίας, ο Shenzhen Component διολίσθησε κατά 0,65% και ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,69%, καθώς η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας υποχώρησε σε εδάφη συρρίκνωσης για πρώτη φορά σε διάστημα τριών μηνών, όπως έδειξε η μέτρηση του δείκτη υπεύθυνων προμηθειών της Caixin China.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,98% και ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 0,1%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά και έκλεισε στις 7.193,1 μονάδες, καθώς το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διευρύνθηκε στα 15,27 δισ. δολάρια Αυστραλίας τον Μάρτιο.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 2.500,94 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,22% στις 845,06 μονάδες. Οι ιαπωνικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας σήμερα.

Επιτόκια

Η νομισματική αρχή του Χονγκ Κονγκ αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 5,5%, μετά τις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει το επιτόκιο των Federal Funds στο 5-5,25%. Το βασικό επιτόκιο της πόλης ακολουθεί έναν προκαθορισμένο τύπο, είτε 50 μονάδες βάσης πάνω από το κατώτερο όριο του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων των ΗΠΑ είτε από το μέσο όρο των κινητών μέσων όρων πέντε ημερών των διατραπεζικών επιτοκίων μίας ημέρας και ενός μήνα του Χονγκ Κονγκ, ανάλογα με το ποιο είναι υψηλότερο. Καθώς ο μέσος όρος των κινητών μέσων όρων των πέντε ημερών των HIBORs μίας ημέρας και ενός μήνα είναι 3,28%, το βασικό επιτόκιο ορίζεται συνεπώς στο 5,5%, δήλωσε η HKMA.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της Αυστραλίας διαμορφώθηκε στα 15,27 δισεκατομμύρια AU$ (10,2 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Μάρτιο, υψηλότερα από τα 14,15 δισεκατομμύρια AU$ που είχαν καταγραφεί τον Φεβρουάριο. Η μέτρηση ήταν υψηλότερη από τις προσδοκίες για μείωση στα 12,65 δισ. AU$ τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας διολίσθησε σε περιοριστικό έδαφος για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, καθώς ο δείκτης διευθυντών προμηθειών της Caixin διαμορφώθηκε στο 49,5 τον Απρίλιο, κάτω από τις εκτιμήσεις. Η μέτρηση σηματοδοτεί επίσης πτώση από το επίπεδο 50,0 του Μαρτίου και αντανακλά τη συρρίκνωση των νέων παραγγελιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές