Στα χαρακώματα δόθηκε η μάχη σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πτωτικούς τίτλους να υπερτερούν αριθμητικά (49-65), αλλά όχι και σε βαρύτητα στους δείκτες. Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 1.098,57 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 66,4 εκατ. ευρώ.

H EKT

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο στην πολιτική της σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών, με τους επενδυτές να παραμένουν πιστοί στην επιλεκτικότητα τους, χωρίς να παίρνουν ρίσκα πάνω από τις 1.100 μονάδες. Με την συντριπτική πλειονότητα των τίτλων να βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη, βρέθηκαν κάποιες στηρίξεις για να κρατήσουν τα επίπεδα και να μην επιτρέψουν στους πωλητές να κυριαρχήσουν στον γενικό δείκτη.

EKT: Αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μ.β.

Το σενάριο που δείχνει να παίρνει όλο και περισσότερες πιθανότητες πλέον, εκτός εάν αλλάξουν οι εκλογικοί συσχετισμοί και βελτιωθεί η ορατότητα για την μετά την 21η Μαΐου, ο γενικός δείκτης θα παλινδρομεί στην αντίσταση των 1.100 μονάδων και στη στήριξη των 1.080 μονάδων. Το κλίμα γενικότερα όμως είναι αισιόδοξο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, με βασικό στόχο το μεγάλο επίπεδο των 1.250 μονάδων.

Ο στόχος αυτό όμως φαίνεται να μην επιτυγχάνεται στην παρούσα, καθώς η αγορά προσπαθεί να αξιολογήσει τι θα σημάνει η νέα απόφαση για αύξηση των επιτοκίων που ελήφθη σήμερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η δέσμευση της Κριστίν Λαγκαρντ ότι έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουμε και ότι οι αυξήσεις επιτοκίων δεν σταματούν. Επίσης, όλα καθορίζονται από το κλίμα της προεκλογικής περιόδου, καθώς είναι προφανές ότι ένα στιβαρό εκλογικό αποτέλεσμα και η πρώτη εικόνα από την πρώτη Κυριακή, θα κρίνει τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια στο ΧΑ.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, οι στηρίξεις ήρθαν από τα σημαντικά κέρδη των Πειραιώς, Eurobank και Μυτιληναίου, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Εθνική, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Coca Cola και ΟΛΠ. Από την άλλη, αυξημένες ήταν οι πιέσεις σε Motor Oil, Quest, Titan και Σαράντη, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Aegean, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Autohellas, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ να κλείνουν επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών