Με πολλά βαρίδια, αλλά και έντονη μεταβλητότητα, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να δοκιμάσει, όχι με πολύ επιτυχία, τις αντοχές του στα υψηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,12% στις 1.097,26 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση του τζίρου, σε μια ημέρα μάλιστα κατά την οποία όλες οι αγορές αναμένουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι ενθαρρυντικό σημάδι για μια αγορά που έχει μπροστά της τον σκόπελο των εκλογών. Ωστόσο, οι διαθέσεις για μεγαλύτερα ρίσκα δεν φαίνεται να είναι μεγάλες, με το στόχο των 1.100 μονάδων να παραμένει.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υπό την πίεση των επιτοκίων

Ο στόχος

Ο στόχος αυτό όμως φαίνεται να μην επιτυγχάνεται στην παρούσα, καθώς η αγορά προσπαθεί να αξιολογήσει τι θα σημάνει η νέα απόφαση για αύξηση των επιτοκίων που θα ληφθεί σήμερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο βασικό σενάριο στη σημερινή συνεδρίαση θα το αναπροσαρμόσει κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,75%, παρά τη διατήρηση του δομικού πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα, όμως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι το τέλος του τρέχοντος ανοδικού κύκλου βρίσκεται πολύ κοντά.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το κλίμα στην αγορά είναι ευμετάβλητο. Οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Eurobank, Motor Oil, Jumbo και ΔΕΗ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Σαράντης, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Aegean, Autohellas, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και ΓΕΚ Τέρνα. Από την άλλη όμως, Μυτιληναίος, Πειραιώς και Λάμδα προσπαθούν να κρατήσουν τα επίπεδα με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Quest, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών