Μπορεί το ελληνικό χρηματιστήριο να άρχισε τις συναλλαγές με ανοδικές διαθέσεις, αλλά πλέον κινείται σε ένα εύρος ολίγων μονάδων, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη Φρανκφούρτη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,08% στις 1.095,10 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 32 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές ότι θέλει να κρατήσει τις 1.080 μονάδες, αλλά να μην πάρει ρίσκα πάνω από τις 1.100 μονάδες, και αυτό κάνει και σήμερα. Με την συντριπτική πλειονότητα των τίτλων να βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη, βρίσκει κάποιες στηρίξεις για να κρατήσει τα επίπεδα και να μην επιτρέψει στους πωλητές να κυριαρχήσουν στον γενικό δείκτη.

Το σενάριο

Το σενάριο που δείχνει να παίρνει όλο και περισσότερες πιθανότητες πλέον, εκτός εάν αλλάξουν οι εκλογικοί συσχετισμοί και βελτιωθεί η ορατότητα για την μετά την 21η Μαΐου, ο γενικός δείκτης θα παλινδρομεί στην αντίσταση των 1.100 μονάδων και στη στήριξη των 1.080 μονάδων. Το κλίμα γενικότερα όμως είναι αισιόδοξο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, με βασικό στόχο το μεγάλο επίπεδο των 1.250 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Eurobank, Titan, ΔΕΗ και Autohellas, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Εθνική, Σαράντης, Aegean, Jumbo, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Quest, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola. Από την άλλη, οι στηρίξεις έρχονται από τις Μυτιληναίο, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών