«Ανάσα» από το ράλι παίρνουν οι τιμές του χρυσού, αφού επιταχύνθηκε σε υψηλό επίπεδο που άγγιξε ρεκόρ, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σηματοδότησε ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων μπορεί να φτάνει στο τέλος, ενώ οι αυξημένοι οικονομικοί κίνδυνοι τροφοδοτούν την ισχυρή ζήτηση τον χρυσό που λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο.

Ο χρυσός είχε μικρή μεταβολή στα 2.038,85 δολάρια η ουγγιά, αφού «σκαρφάλωσε» νωρίτερα στα 2.072,19 δολάρια, λίγο πιο κοντά στο υψηλό ρεκόρ των 2.072,49 δολαρίων που είχε αγγίξει το 2020, με τους αναλυτές να αποδίδουν την ελαφρά υποχώρηση στην κατοχύρωση κερδών.Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 2.047,70 δολάρια.

Πετρέλαιο: Ανοδικά μετά από ένα άνοιγμα με μεγάλη βουτιά

Παράγοντες της αγοράς επημαίνουν ότι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν το πολύτιμο μέταλλο υψηλότερα έχουν στερέψει σε ένα περιβάλλον που οι αγορές είναι ευάλωτες. Σίγουρα οι  traders αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Ο πληθωρισμός παραμένει η κύρια ανησυχία για την Federal Reserve, τόνισε χθες ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ, ενώ η αμερικανική οικονομία έχει περισσότερες περισσότερες πιθανότητες να αποφύγει την ύφεση αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε μια ήπια ύφεση.

«Επιπλέον, η διαμάχη για το ανώτατο όριο χρέους θα συνεχιστεί και σε συνδυασμό με τις επίμονα υψηλές πληθωριστικές πιέσεις δημιουργούν την προοπτική να κινηθούν ανοδικά οι τιμές του χρυσού» εξηγεί στο Reuters o αναλυτής της Saxo, Όλε Χάνσεν. Βραχυπρόθεσμα, ο χρυσός μπορεί να κινηθεί στα επίπεδα των 1.982 δολαρίων.

Οι αγορές βλέπουν τώρα 98% πιθανότητα παύσης των αυξήσεων των επιτοκίων τον Ιούνιο  και οι αναλυτές θα μελετήσουν τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία ώστε να επιβεβαιώσουν την πιθανότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές