
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 140 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία επτά ερευνητικών κόμβων τεχνητής νοημοσύνης και δημοσίευσε νέες οδηγίες για την τεχνητή νοημοσύνη.
Οι εξελίξεις έρχονται ενόψει της συνάντησης της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις με στελέχη της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, της Anthropic, της Microsoft και της OpenAI.
Η επένδυση αυτή εντάσσεται στον στόχο της κυβέρνησης Μπάιντεν να περιορίσει τους κινδύνους ασφαλείας που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται γρήγορα. Το OpenAI είναι ο δημιουργός του ευρέως χρησιμοποιούμενου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης, του ChatGPT — που ενισχύεται από μια επένδυση της Microsoft . Η Anthropic είναι μια άλλη κορυφαία startup.
Οι κίνδυνοι από τη χρήση της AI δεν σχετίζονται με την απώλεια θέσεων εργασίας
Οδηγίες
Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξαπλώνεται ταχύτατα, ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι θα δημοσιεύσει οδηγίες για χρήση από κυβερνητικές υπηρεσίες.
Οι προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται επίσης να συμφωνήσουν να επανεξετάσουν τα προϊόντα τους στο επερχόμενο συνέδριο DEF CON για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τον Αύγουστο. Η χρηματοδότηση για τους προτεινόμενους ερευνητικούς κόμβους θα προέλθει από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των ερευνητικών ιδρυμάτων τεχνητής νοημοσύνης σε 25 σε όλη τη χώρα.
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αρχίσει να διαταράσσει την καθημερινή ζωή με έναν κατακλυσμό από ψεύτικες εικόνες και βίντεο και κείμενα γραμμένο από ρομπότ, προκαλώντας ανησυχίες που κυμαίνονται από την εθνική ασφάλεια έως την παραπληροφόρηση. Η επιρροή γίνεται αισθητή και στην αμερικανική πολιτική: οι Ρεπουμπλικάνοι την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσαν ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη ως απάντηση στην προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Ο ίδιος ο Μπάιντεν είπε ότι «μένει να φανεί» εάν η τεχνητή νοημοσύνη είναι επικίνδυνη, προσθέτοντας τον περασμένο μήνα «θα μπορούσε να είναι».
«Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ευθύνη, κατά την άποψή μου, να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή πριν τα κυκλοφορήσουν», είπε ο πρόεδρος πριν από μια συνάντηση με το Συμβούλιο Συμβούλων του για την Επιστήμη και την Τεχνολογία τον Απρίλιο.
Ο Λευκός Οίκος έχει θέσει την αντιμετώπιση της τεχνητής νοημοσύνης ως προτεραιότητα. Πέρυσι η κυβέρνηση κυκλοφόρησε ένα «Σχέδιο για τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων της Τεχνητής Νοημοσύνης» και αργότερα σκιαγράφησε τη δημιουργία ενός Εθνικού Ερευνητικού Πόρου AI.
Τον Φεβρουάριο ο Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα με στόχο να αποτρέψει την προκατάληψη και τις διακρίσεις στις τεχνολογίες από την έναρξή τους.


Latest News

Στις συμπληγάδες ΗΠΑ - Κίνας ο γίγαντας των ημιαγωγών Nvidia - Τι ζητά ο Χουάνγκ στο Πεκίνο;
Ο Τζένσεν Χουάνγκ, CEO της Nvidia, θα απαιτήσει άδειες για να εξάγει το μικροτσίπ H20 AI στην Κίνα

Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Μετά τον πρώτο μήνα δοκιμών, η ιταλική εφημερίδα Il Foglio προσέλαβε το σύστημα ως μόνιμο υπάλληλο.

Η Δικαιοσύνη αναβαθμίζεται ψηφιακά με συστήματα AI
Μέχρι σήμερα, η μετάφραση εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, σελίδων και η αναζήτηση διαθέσιμων μεταφραστών και διερμηνέων, ειδικά σε κάποιες γλώσσες, προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνικού εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης
Το AI Factory «Pharos» είναι ένα από τα πρώτα δεκατρία «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες

Οι start-ups που δημιουργούν εργαλεία παραγωγικότητας είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της ΑΙ - Ποιες είναι
Οι επενδυτές ποντάρουν σε AI startups που αναπτύσσουν πρακτικές εφαρμογές της ΑΙ αναζητώντας μεγάλα κέρδη χωρίς τεράστιες δαπάνες

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με την τεχνητή νοημοσύνη
To ChatGPT, όπως και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, εξελίσσονται χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους για μια ευρεία γκάμα αναζητήσεων

Ποιες είναι οι 10 χώρες με τα περισσότερα ταλέντα στην AI
Έρευνα της Microsoft, με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων σε 31 χώρες, έδειξε ότι το 66% των επιχειρήσεων δεν θα προσλάμβανε κάποιον χωρίς δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη

Η συμβολή της ΑΙ στην κατανόηση της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη
Τα πρώτα αποτελέσματα της χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη