
Η ενθρόνιση του Καρόλου Γ’ «είναι μια απόδειξη της ανθεκτικής δύναμης της βρετανικής μοναρχίας, ένα σύμβολο σταθερότητας και συνέχειας», ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ο μυθικός πλούτος του βασιλιά της Βρετανίας – Η διαδρομή στέψης των 17 δισ. λιρών [Γράφημα]
«Τα συγχαρητήριά μου στον βασιλιά Κάρολο Γ’ και στη βασίλισσα Καμίλα», πρόσθεσε, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες από την τελετή στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ όπου ήταν παρούσα και η ίδια.
Κίεβο συγχαίρει τη Βρετανία, την ευχαριστεί για την υποστήριξή της στον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο προκειμένου να συγχαρεί τη Βρετανία για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και να ευχαριστήσει τη χώρα για την υποστήριξή της στη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία.
«Την παραμονή της ιστορικής στέψης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Βρετανούς φίλους μας για τη φιλία σας. Είμαστε ευγνώμονες για την ακλόνητη υποστήριξη και συνεργασία σας τον περασμένο χρόνο», ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.
Το διάρκειας ενός λεπτού βίντεο, που ευχαριστεί το Λονδίνο για τα όπλα που έδωσε στην Ουκρανία και για την εκπαίδευση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, δείχνει συναντήσεις του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον βασιλιά Κάρολο, τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ και τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον με μουσική επένδυση το “London Calling” του βρετανικού συγκροτήματος The Clash.
Η Βρετανία ήταν κρίσιμος δυτικός εταίρος παρέχοντας στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα πέρυσι τον Φεβρουάριο.
Ο σύζυγος του προέδρου Ζελένσκι Ολένα και ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, που ανήλθε στον θρόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.


Latest News

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων

Κοινά διόδια για Ελλάδα και Σερβία
Ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων χωρίς στάσεις και ουρές – Πώς η Σερβία ενοποιεί τα συστήματά της με Κροατία, Βόρεια Μακεδονία και άμεσα με την Ελλάδα