Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων έφτασε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ο τραπεζικός κλάδος βοήθησε στο να ξεπεραστεί η αρχική νευρικότητα που ευλόγως υπάρχει μετά από πέντε, πλέον, ανοδικές συνεδριάσεις. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,96% στις 1.121,90 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 74 εκατ. ευρώ.

Global X: Γιατί θα ανέβουν τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία

Μετά από ένα διορθωτικό διάλειμμα στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, ο Μάιος φαίνεται να αρχίζει καλά για την εγχώρια αγορά, με τον γενικό δείκτη μάλιστα να δημιουργεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις στηρίξεις του. Η αγορά δείχνει σχεδόν υποδειγματική συμπεριφορά όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και κατά την περίοδο που το επενδυτικό κλίμα διεθνώς δεν είναι και το υποστηρικτικό.

Η πορεία προς τις εκλογές

Μπαίνουμε σταδιακά στο τελευταίο δεκαήμερο μέχρι τις εκλογές και το ΧΑ δείχνει να θέλει να συντηρήσει τα επίπεδα. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο “Αντικριστής” στη στήλη του, το ταμπλό μπορεί να μην έχει προεξοφλήσει κάτι καλό, αλλά δεν έχει προεξοφλήσει και κάτι κακό.

Πράγματι, από την ανακοίνωση των εκλογών στο υπουργικό των τελών του Μαρτίου το ΧΑ κινείται πλάγια ανοδικά, με μικρά βήματα και ακόμη μικρότερα πισωγυρίσματα. Και οι περισσότεροι τίτλοι συντηρούν τα επίπεδα τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μοναδικό αγκάθι είναι σαφώς ο χαμηλός τζίρος, ο οποίος μαρτυρά τη διστακτικότητα στο ταμπλό, αλλά και την απροθυμία πολλών να χάσουν τις θέσεις τους υπό το φόβο ενός ανοδικού ξεσπάσματος.

Σύμφωνα με την Beta Sec, η εικόνα της θετικής αναμονής δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο Γενικός Δείκτης κινείται εντός του εύρους συσσώρευσης. Η διαφυγή ωστόσο με κλείσιμο πάνω από τις 1.122 μονάδες θα βρεθεί αντιμέτωπη με το υψηλό του 2023, λίγο πάνω από τις 1.040 μονάδες. Η εικόνα αναμονής εκτιμά, δε, ότι θα συνεχιστεί, καθώς οι τζίροι παρά την άνοδο δεν ακολουθούν συμμετρικά και ενδεχομένως η δυναμική να αρχίσει να φθίνει προς τα μεσοπρόθεσμα σημεία αντίστασης της αγοράς.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank οδήγησαν την άνοδο στο ΧΑ, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη σε ΔΕΗ, Λάμδα, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ και Τιτάν. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Motor Oil και Autohellas, σε αρνητικά οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Μυτιληναίος. Quest, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια πιέστηκαν περισσότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών