Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων έφτασε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ο τραπεζικός κλάδος βοήθησε στο να ξεπεραστεί η αρχική νευρικότητα που ευλόγως υπάρχει μετά από πέντε, πλέον, ανοδικές συνεδριάσεις. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,96% στις 1.121,90 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 74 εκατ. ευρώ.
Global X: Γιατί θα ανέβουν τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία
Μετά από ένα διορθωτικό διάλειμμα στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, ο Μάιος φαίνεται να αρχίζει καλά για την εγχώρια αγορά, με τον γενικό δείκτη μάλιστα να δημιουργεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις στηρίξεις του. Η αγορά δείχνει σχεδόν υποδειγματική συμπεριφορά όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και κατά την περίοδο που το επενδυτικό κλίμα διεθνώς δεν είναι και το υποστηρικτικό.
Η πορεία προς τις εκλογές
Μπαίνουμε σταδιακά στο τελευταίο δεκαήμερο μέχρι τις εκλογές και το ΧΑ δείχνει να θέλει να συντηρήσει τα επίπεδα. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο “Αντικριστής” στη στήλη του, το ταμπλό μπορεί να μην έχει προεξοφλήσει κάτι καλό, αλλά δεν έχει προεξοφλήσει και κάτι κακό.
Πράγματι, από την ανακοίνωση των εκλογών στο υπουργικό των τελών του Μαρτίου το ΧΑ κινείται πλάγια ανοδικά, με μικρά βήματα και ακόμη μικρότερα πισωγυρίσματα. Και οι περισσότεροι τίτλοι συντηρούν τα επίπεδα τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μοναδικό αγκάθι είναι σαφώς ο χαμηλός τζίρος, ο οποίος μαρτυρά τη διστακτικότητα στο ταμπλό, αλλά και την απροθυμία πολλών να χάσουν τις θέσεις τους υπό το φόβο ενός ανοδικού ξεσπάσματος.
Σύμφωνα με την Beta Sec, η εικόνα της θετικής αναμονής δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο Γενικός Δείκτης κινείται εντός του εύρους συσσώρευσης. Η διαφυγή ωστόσο με κλείσιμο πάνω από τις 1.122 μονάδες θα βρεθεί αντιμέτωπη με το υψηλό του 2023, λίγο πάνω από τις 1.040 μονάδες. Η εικόνα αναμονής εκτιμά, δε, ότι θα συνεχιστεί, καθώς οι τζίροι παρά την άνοδο δεν ακολουθούν συμμετρικά και ενδεχομένως η δυναμική να αρχίσει να φθίνει προς τα μεσοπρόθεσμα σημεία αντίστασης της αγοράς.
Τίτλοι
Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank οδήγησαν την άνοδο στο ΧΑ, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη σε ΔΕΗ, Λάμδα, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ και Τιτάν. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Motor Oil και Autohellas, σε αρνητικά οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Μυτιληναίος. Quest, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια πιέστηκαν περισσότερα.
Latest News
Στην παγκόσμια «αίθουσα αναμονής» και το ΧΑ
Και το ΧΑ περιμένει την κρίσιμη ανακοίνωση των στοιχείων πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Alter Ego Media: Στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το ενημερωτικό δελτίο
Η Alter Ego Media προχωρά σε δημόσια προσφορά έως 14.249.000 νέων μετοχών - Ποιο είναι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alter Ego Media για εισαγωγή στο ΧΑ
Με απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Alter Ego Media
Συνεδρίαση σταθεροποίησης και αλλαγών - Στήριξαν Τιτάν, ΟΠΑΠ και Eurobank
Το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποστηρίχθηκε και από τις προσπάθειες ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών
Τιτάν, Eurobank και ΟΠΑΠ στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη κόντρα στις πιέσεις
Οι αγοραστές αν και διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν ρίξει σημαντικά τους ρυθμούς τους
Ήπια κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Άλμα άνω του 3% από τον Τιτάνα
Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά την επόμενη ημέρα της διόρθωσης
To XA έδειξε χαρακτήρα και κράτησε τις στηρίξεις - Άλμα 13% για τον ΟΛΘ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών κράτησε ακόμη και τις κοντινές στηρίξεις του στις 1.490 μονάδες
Δοκιμάζει τις πρώτες στηρίξεις το ΧΑ - Στο επίκεντρο ο ΟΛΘ
Ο γενικός δείκτης προσπαθεί να κρατήσει την κοντινή του στήριξη στις 1.490 μονάδες
Πώς αντιδρά ο Γενικός Δείκτης στην κατοχύρωση κερδών - Ξεχωρίζει ο ΟΛΘ με άνοδο 13%
Οι περισσότεροι τίτλοι δείχνουν να ελέγχουν τις απώλειές τους
Οι καταλύτες που μπορούν να συντηρήσουν την θετική πορεία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Θετική η εικόνα που προβάλει η JP Morgan για το Χρηματιστήριο καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια ελκυστική επενδυτική επιλογή εντός της Ευρωζώνης