
Ένα μοναδικό στο είδος του εργοστάσιο αρτοποιίας στην Ελλάδα εγκαινιάζει BakeHellas, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διαθέτοντας τις πρώτες πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής αυτού του είδους στη χώρα, παράγοντας μπαγκέτες και χειροποίητα ψωμιά κορυφαίας ποιότητας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Αυτή η επένδυση σε νέα παραγωγική ικανότητα και η προγραμματισμένη επέκταση σε νέες κατηγορίες αρτοποιίας, όπως τα κρουασάν και τα ντόνατς, θα υποστηρίξει τις φιλοδοξίες διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης της BakeHellas τα επόμενα χρόνια και θα ενισχύσει την ηγετική θέση της στην Ελληνική αγορά προϊόντων αρτοποιίας bake-off».
Οι εγκαταστάσεις
Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες εγκαταστάσεις αρτοποιίας και τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεργασίας με τον όμιλο La Lorraine Bakery Group.
Τις τελευταίες 2 δεκαετίες, η BakeHellas αύξησε σταδιακά την παραγωγή κατεψυγμένων μπαγκετών, ciabatta, τοπικών ελληνικών ψωμιών και κέικ στις 2 εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Εδώ και πολλά χρόνια ο όμιλος La Lorraine Bakery Group ήθελε να επεκτείνει το διεθνές αποτύπωμά του στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, για να αναπτύξει τις δυνατότητες της αγοράς bake-off, που βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι δύο οικογενειακές εταιρείες, η BakeHellas και ο Όμιλος La Lorraine Bakery Group, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα και να εγκαταστήσουν υπερσύγχρονη τεχνολογία παραγωγής για να αυξήσουν περαιτέρω το μερίδιο αγοράς τους στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά bake-off.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς μετόχων της LLBG Guido Vanherpe δήλωσε: “Πιστέψαμε από την αρχή σε μια μεγάλη μελλοντική συνέργεια συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της LLBG και την ισχυρή γνώση της τοπικής αγοράς της BakeHellas. Μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά προσφέροντας περισσότερα μοναδικά προϊόντα αρτοποιίας υψηλής ποιότητας”.

Τέλος ο Μέτοχος και Μέλος Δ.Σ. της BakeHellas Γιώργος Μαυρομάρας τόνισε: “Και οι δύο εταίροι έχουν ισχυρές αναπτυξιακές φιλοδοξίες για το μέλλον, με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο, κυρίως μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα του bake-off και σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως τα κρουασάν και τα ντόνατ”.


Latest News

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025

Βασιλάκης: Οι υποδομές κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης
«Να κάνουμε κριτική στο Δημόσιο γιατί δεν ξέρει πώς να οργανώσει διαχρονικά ακόμη και τα χρήματα από αυτοχρηματοδοτούμεν κονδύλια», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης