
Το ποσό των 215 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Goldman Sachs προκειμένου να διευθετήσει μια μακροχρόνια ομαδική αγωγή. Στη αγωγή η αμερικανική τράπεζα φέρεται να είχει εκτεταμένη μεροληψία κατά των γυναικών τόσο στις αμοιβές όσο και στις προαγωγές, σύμφωνα με την κοινή δήλωση της τράπεζας και των εναγόντων.
Οι ενάγοντες, πρώην υπάλληλοι της τράπεζας, κατηγόρησαν την Goldman Sachs (ότι πληρώνει συστηματικά τις γυναίκες λιγότερα από τους άνδρες και ότι δίνει στις γυναίκες χαμηλότερες αξιολογήσεις κάτι που εμπόδιζε την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.
Η μήνυση ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς υποθέσεις ως προς την άνιση μεταχείριση των γυναικών στις δικαστικές διαφορές κατά πολλών τραπεζών που εκτυλίσσονται εδώ και δεκαετίες.
Ο διακανονισμός αφορά περίπου 2.800 γυναίκες συνεργάτες και αντιπρόεδρους που απασχολούνταν στα τμήματα επενδυτικής τραπεζικής, διαχείρισης επενδύσεων και κινητών αξιών της Goldman Sachs, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Μετά από περισσότερο από μία δεκαετία έντονων διαφορών, και τα δύο μέρη συμφώνησαν να επιλύσουν αυτό το ζήτημα. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε η Ζακλίν Άρθουρ Arthur, επικεφαλής διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου για όλο τον κόσμο στη Goldman Sachs.
Ως μέρος του διακανονισμού, η τράπεζα θα προσλάβει επίσης ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για τη διεξαγωγή πρόσθετων αναλύσεων σχετικά με την αξιολόγηση της απόδοσης και τις διαφορές στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
Η Κέλι Ντέρμοντι Dermody, σύμβουλος των εναγόντων, δήλωσε ότι ο διακανονισμός παρείχε «σημαντικές, συγκεκριμένες ανακτήσεις για όλα τα μέλη της αγωγής και προάγει την ισότητα των φύλων στη Goldman Sachs».


Latest News

Ο Τραμπ βάζει φραγμούς στο μεγάλο ταξίδι των διαμαντιών
Οι έμποροι προειδοποιούν για «στασιμότητα» καθώς τα διαμάντια που αποστέλλονται μέσω του βασικού κόμβου της Αμβέρσας μειώνονται κατά 85%

Σενάρια διαδοχής μετά την πτώση πωλήσεων - Ακόμη ένα πλήγμα για την LVMH
Η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της LVMH, είναι αυτή που έχει αρχίσει να επιβαρύνει την εικόνα του ομίλου

Η αντίσταση του Χάρβαρντ στα νέα ήθη Τραμπ θα του κοστίσει 9 δισ. δολάρια
Μετά από εβδομάδες που δήλωνε πρόθυμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τραμπ για την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού», ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ, διάδοχος της Κλοντίν Γκέι που παραιτήθηκε έχοντας δεχθεί αφόρητες πιέσεις λόγω τω αντισημιτικών σχολίων της, φαίνεται ότι έφτασε… στα όριά του με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια. Ο Γκάρμπερ υποστήριξε […]

Γιατί ο Ντίμον πουλά μετοχές της JPMorgan
Ο CEO της JPMorgan ξεκίνησε από το περασμένο έτος να εκφορτώνει μετοχές της τράπεζας

Η Nissan μειώνει την παραγωγή των μοντέλων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, λόγω δασμών
Η Nissan είναι πιο εκτεθειμένη από ορισμένους άλλους ανταγωνιστές της

Ημιαγωγοί και φάρμακα ο επόμενος στόχος Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει επίσης ότι σκέφτεται «κάτι να βοηθήσει τις εταιρείες αυτοκινήτων»

Στο τραπέζι ακόμη και μία «έκπληξη» από την ΕΚΤ - Τι «βλέπει» η SoGen
Η Societe Generale δεν αποκλείει να μειωθεί το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρη η «έξοδος» από την περιοριστική νομισματική πολιτική

Ανακατεύει το ΔΣ η Intel - Μεγάλες αλλαγές αναμένονται τον Μάιο
Η Intel αναδομεί την διοίκηση σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της τελευταίας τετραετίας

Δασμοί Τραμπ: Ο εμπορικός πόλεμος καταρρίπτει τις ελπίδες για αναβίωση της πολυτελείας το 2025
Οι δασμοί ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται ότι θα καταδικάσουν τη βιομηχανία σε άλλη μια δύσκολη χρονιά

Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Οι αερομεταφορές έχουν ανακάμψει και επισήμως πλέον