
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα χρειαστούν λίγο χρόνο ακόμα για να επιδράσουν στην οικονομία πριν ο πληθωρισμός επιστρέψει σε αποδεκτό επίπεδο, σύμφωνα με το CNBC.
Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας δεν έκανε καμία πρόβλεψη για το πού βλέπει να κινούνται τα επιτόκια το επόμενο διάστημα, αλλά είπε ότι δεν αναμένει ότι ο πληθωρισμός να επιστρέφει στον στόχο του 2% της Fed μέχρι τα επόμενα δύο χρόνια.
ΗΠΑ: Υποβαθμίζει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας η Standard & Poor’s
Δε θα πέσει σύντομα ο πληθωρισμός
Πρόσθεσε ότι η ανεργία είναι πιθανό να αυξηθεί σε εύρος 4%-4,5%, από το τρέχον χαμηλό των τελευταίων 54 ετών που είναι 3,4%.
«Λόγω της υστέρησης μεταξύ των ενεργειών πολιτικής και των επιπτώσεών τους, θα χρειαστεί χρόνος για τις ενέργειες της [Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς] να αποκαταστήσουν την ισορροπία στην οικονομία και να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στο στόχο μας στο 2%,» είπε ο Γουίλιαμς στο Economic Clubτης Νέας Υόρκης.
Ο Γουίλιαμς μίλησε έξι ημέρες αφότου η Fed αύξησε το επιτόκιο αναφοράς κατά 0,25% σε εύρος στόχου 5%-5,25%. Στη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση, η επιτροπή της κεντρικής τράπεζας άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, αν και ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι θα λάβουν υπόψη διάφορους παράγοντες όταν θα αποφασίσουν πώς να προχωρήσουν.
«Δεν τελειώσαμε ακόμα»
«Πρώτα απ ‘όλα, δεν έχουμε πει ότι τελειώσαμε με την αύξηση των επιτοκίων», είπε ο Γουίλιαμς στη Sara Eisen του CNBC. «Θα βεβαιωθούμε ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα αξιολογήσουμε τι συμβαίνει στην οικονομία μας και θα λάβουμε την απόφαση με βάση αυτά τα δεδομένα», πρόσθεσε.
«Δεν βλέπω στη βασική μου πρόβλεψη κανένα λόγο να μειωθούν τα επιτόκια φέτος», τόνισε.
Τα τρέχοντα προβλήματα στον τραπεζικό κλάδο και ο αντίκτυπός τους θα επηρεάσουν την πολιτική της Fed, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα επικεντρωθώ ιδιαίτερα στην αξιολόγηση της εξέλιξης των πιστωτικών συνθηκών και των επιπτώσεών τους στις προοπτικές για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τον πληθωρισμό», συμπλήρωσε ο Γουίλιαμς.


Latest News

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Το Plan B των πλούσιων Αμερικανών - Γιατί ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς στην Ελβετία
Η ουδέτερη πολιτική της Ελβετίας, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό νόμισμα και το αξιόπιστο νομικό σύστημα προσελκύουν πελάτες

Οι τουρίστες αποφεύγουν τις ΗΠΑ και... στριμώχνουν την αγορά πετρελαίου
Μια πτώση του τουρισμού προς τις ΗΠΑ φαίνεται στα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου

Μπορούν 1,6 τρισ. δολάρια να λύσουν το πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας;
Το πακέτο μέτρο που ανακοίνωσε η Κίνα τον Νοέμβριο για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις είναι σε εξέλιξη

Θα μπορούσε ο Τραμπ να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας;
Στο προσκήνιο μετά από 90 χρόνια η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έμεινε στην ιστορία ως «Εκτελεστής του Χάμφρεϊ εναντίον ΗΠΑ»

H δυναμική επιστροφή της Puma με αθλητικά τρεξίματος
Με το λανσάρισμα αυτό, στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, η Puma προσπαθεί να αναβιώσει το brand, σε ένα άθλημα που βοήθησε να διαδοθεί

Ελ Εριάν: Η οικονομία σε ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά
Ο κορυφαίος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν βλέπει τις ρωγμές στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και

Η Coca Cola επαναλανσάρει το BodyArmor με στόχο την αναζωογόνηση των πωλήσεων
To προϊόν BodyArmor της Coca Cola θα αρχίζει να εμφανίζεται στα ράφια με τη νέα εφμάνιση αυτό τον μήνα

Προσεχώς και... Αudi θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ - Το σχέδιο της VW
Η παραγωγή αυτοκινήτων Audi στις ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα βήμα ανάπτυξης στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου VW