Η στέψη του βασιλιά Καρόλου αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία ήταν μια εκδήλωση που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις. Λίγο το κόστος και λίγο η παρουσία του Χάρι, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε σαν κλέφτης.

Όμως την παράσταση… έκλεψε μια μυστηριώδη καλυμμένη φιγούρα που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνέκριναν με… τον Χάρο.

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου μετά τη στέψη

Τα… τρομακτικά βίντεο

Σε βίντεο από τη διαδικασία που αναρτήθηκαν στο Twitter και το TikTok, μια κουκουλοφόρος που φοράει μαύρα και κρατάει ένα ραβδί φαίνεται να περνάει γρήγορα έξω από την ανοιχτή πόρτα του Αβαείου του Ουέστμινστερ.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εντόπισαν τη φιγούρα σκέφτηκαν αμέσως αστεία, με κάποιους να λένε ότι η φιγούρα ήταν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ή η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, ή ο Χάρος και άλλους να το βρίσκουν εντελώς αινιγματικό.

Όταν επικοινώνησε με το Newsweek, το Αβαείο του Ουέστμινστερ αναγνώρισε τη φιγούρα ως έναν verger, ένα μέλος της κοινότητας του αβαείου που βοηθά στις θρησκευτικές λειτουργίες αλλά δεν είναι μέλος του κλήρου.

Οι διαφορές στην στέψη Καρόλου και Ελισάβετ

Οι ομοιότητες ανάμεσα στις δύο τελετές είναι εντυπωσιακές, ωστόσο υπήρξαν και οι διαφορές.

Αμφότεροι στέφθηκαν με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, που είναι κατασκευασμένο από συμπαγή χρυσό 22 καρατίων. Κατασκευάστηκε για τον Κάρολο Β′ το 1661 και έχει ιστορία 360 ετών.

Στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ, ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος ήταν εκείνος που ορκίστηκε πίστη στη μονάρχη αμέσως μετά τη στέψη. Χθες, τον ίδιο όρκο έδωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, γονατισμένος μπροστά στον πατέρα του.

Στο Αβαείο του Ουέστμινστερ είχαν προσκληθεί 2.200 άτομα. Από την άλλη, τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ είχαν παρακολουθήσει από κοντά 8.000 προσκεκλημένοι.

Άλλη μια διαφορά ήταν η άμαξα που χρησιμοποίησε ο βασιλιάς Κάρολος. Έφυγε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για το Αβαείο του Ουέστμινστερ με την άμαξα που είχε κατασκευαστεί το 2012, για το διαμαντένιο ιωβηλαίο της μητέρας του και επέστρεψε στο παλάτι τηρώντας την παράδοση και επιβαίνοντας στη χρυσή άμαξα του 1762, που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις στέψεις μοναρχών από το 1831.

Όμως, η δική του διαδρομή ήταν πολύ πιο σύντομη σε σύγκριση με εκείνη που είχε ακολουθήσει η μητέρα του μετά την τελετή. Σημειώνεται ότι πριν 70 χρόνια είχαν χρειαστεί σχεδόν δύο ώρες για να φτάσει στο Μπάκιγχαμ η Ελισάβετ. Η ίδια δεκαετίες αργότερα είχε παραδεχτεί ότι ήταν μια «φριχτή» διαδρομή και ότι η χρυσή άμαξα δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για μετακινήσεις.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα