
Στο πρώτο του τουρνουά ζίου-ζίτσου σε γυμνάσιο της Σίλικον Βάλεϊ στο οποίο έλαβε μέρος ο CEO της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κατάφερε να κερδίσει ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο, προσθέτοντας άλλη μια διάκριση σε δραστηριότητες που δε σχετίζονται με την τεχνολογία, το αγαπημένο αντικείμενο στο οποίο διαπρέπει.
Ο 38χρονος Ζάκερμπεργκ διαγωνίστηκε στον τουρνουά που έλαβε χώρα στο Woodside της Καλιφόρνια. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Nogi Master 1 White Belt Feather Weight Division και το ασημένιο μετάλλιο στο Gi Master 2 White Belt Feather Weight Division, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές.
«Αγωνίστηκα στο πρώτο μου τουρνουά ζίου-ζίτσου και κέρδισα μερικά μετάλλια για την ομάδα Guerrilla Jiu Jitsu», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Facebook. Όπως ήταν αναμενόμενο η ανάρτησή του συγκέντρωση πάνω από 40.000 σχόλια μεταξύ των οποίων και των αθλητών του UFC, Conor McGregor, και του παγκόσμιου πρωταθλητή ζίου ζίτσου, Bernardo Faria.
Σε ένα επεισόδιο του podcast “Joe Rogan Experience”, τον Αύγουστο του 2022, ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι βρήκε το ζίου ζίτσου για να ενισχύσει την ενέργειά του και να επικεντρωθεί στη δουλειά του. Ονόμασε δε το άθλημα «primal», δηλαδή πρωταρχικό. Άρχισε να εξασκεί τη δεξιότητά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Εμπνευση
Ο εκπαιδευτής του Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από την ικανότητα του διάσημου ιδρυτή του Facebook να συνεχίσει να μαθαίνει νέες δεξιότητες και να δέχεται προκλήσεις για τον εαυτό του.
«Το να δεις τον Zακ να διαγωνίζεται ήταν αρκετά επικό», είπε ο εκπαιδευτής του, Kai Wu. «Κανένας αγώνας δεν ήταν εύκολος και ότι πέτυχε το κέρδισε. Ήταν τιμή μου που μπόρεσα να τον βοηθήσω ως προπονητής και να προσφέρω οποιαδήποτε συμβουλή μπορούσα.
Ο Ζάκερμπεργκ έχει βάλει στον εαυτό του μια σειρά από ετήσιες προκλήσεις, όπως να μάθει κινέζικα και να… κυνηγάει το κρέας το οποίο καταναλώνει. Εχει δε καταφέρει να κάνει μια ομιλία 20 λεπτών στα Μανδαρινικά την εποχή που επισκεπτόταν το Πανεπιστήμιο Tsingua στο Πεκίνο, το 2015.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση