
Ιδιωτικό συμφωνητικό για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού 62% στην εταιρεία SmartCV υπέγραψε η Entersoft.
Entersoft: Αύξηση 33% στα EBITDA το Α’ τρίμηνο του 2023
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η SmartCV «είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα του Applicant Tracking Software. Η SaaS λύση λειτουργεί αποκλειστικά στο Cloud με συνδρομητικό μοντέλο Pay Per Use. Η εταιρεία σε πολύ σύντομο χρόνο έχει εντάξει στο πελατολόγιό της εξαιρετικά σημαντικούς πελάτες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Entersoft
«Η Entersoft γνωστοποιεί ότι υπέγραψε Ιδιωτικό Συμφωνητικό για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού 62% στην εταιρεία «SMARTCV ΙΚΕ» με τον διακριτικό τίτλο SMARTCV, που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων, με αριθμό ΓΕΜΗ 152534301000. Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό εξαγοράς μεριδίων κι αύξησης κεφαλαίου.
Η SmartCV είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα του Applicant Tracking Software. Η SaaS λύση λειτουργεί αποκλειστικά στο Cloud με συνδρομητικό μοντέλο Pay Per Use. Η εταιρεία σε πολύ σύντομο χρόνο έχει εντάξει στο πελατολόγιό της εξαιρετικά σημαντικούς πελάτες, όπως ενδεικτικά οι ΟΤΕ, Cosmote eValue, Autohellas, Αφοι Σαρακάκη, Ολυμπιακή Ζυθοποιΐα, Ε.Ι. Παπαδόπουλος Βιομηχανία Μπισκότων, Eurolife FFH, Καυκάς, Flexopack, Υπερταμείο, Onassis Group, Blue Star Ferries, EFA Group, Intrakat, Phāea Resorts, H Hotels Collection, Arivia, Unison, Lalizas, κ.α.

Το λογισμικό Applicant Tracking γνωρίζει ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εργοδότες αναζητούν λύσεις επιτάχυνσης και πλήρους ψηφιοποίησης των διαδικασιών εύρεσης/προσέλκυσης προσωπικού, προσλήψεων και ένταξης στον οργανισμό. Η εξαγορά εντάσσεται στα πλαίσια της συνολικής στρατηγικής της Entersoft για δυναμική είσοδο στην αγορά λογισμικού Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων με διαφοροποιημένο μείγμα προϊόντων. Θα περιλαμβάνει λύσεις για τη διαχείριση προσλήψεων κι αναζήτησης ταλέντων, τη διαχείριση του Ανθρώπινου Προσωπικού, την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας (Εργάνη), την Ωρομέτρηση αλλά και τη Μισθοδοσία.
Κατά την οικονομική χρήση 2022, η SmartCV κατέγραψε έσοδα λίγο κάτω από τα 100 χιλ ευρώ, ενώ για φέτος τρέχει με υπερδιπλάσια έσοδα. Η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό δανεισμό και τη στιγμή της εξαγοράς διέθετε θετικά καθαρά ταμειακά διαθέσιμα.
Το συμφωνηθέν τίμημα για το 62% των εταιρικών μεριδίων ανέρχεται στο ποσό των 528 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων 390 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν ως τίμημα εξαγοράς ποσοστού 55,6% από υφιστάμενους εταίρους, και το υπόλοιπο ως αύξηση κεφαλαίου για σκοπούς ενίσχυσης της εταιρείας στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου.
Επιπλέον, έχει από τώρα συμφωνηθεί και η εξαγορά του υπολειπόμενου ποσοστού από την Entersoft μετά την πάροδο τετραετίας. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Entersoft.
Οι ιδρυτές της εταιρείας θα ενταχθούν στον όμιλο Entersoft και θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της SmartCV.»


Latest News

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Δωδώνη: Στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία με 110 εκατ. ευρώ η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία
Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναλαμβάνουν τον δανεισμό, 95 εκατ. ευρώ, της «Δωδώνη» - Είσοδος με επώνυμο προϊόν στη φέτα για τους Αφούς Σαράντη

Παρελθόν ο Μαρινόπουλος από τη Marks & Spencer - Πέρασε στα χέρια του μητρικού ομίλου
Μονομετοχική πλέον η Marks & Spencer στην Ελλάδα - Μέσα σε ένα μόλις μήνα, άλλαξε το ΔΣ της εταιρείας - Εκτός ο Στέφανος Μαρινόπουλος

Κατασκευή φράγματος στον Ασωπό από τον όμιλο AKTOR
Το έργο είναι συμβατό με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.

Χατζηθεοδοσίου: Ανεβασμένοι οι τζίροι, μικρότερες οι ποσότητες στην αγορά
Επίσκεψη του Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και συζητήσεις με εμπόρους για την κίνηση στην αγορά