
Υπεγράφη στα γραφεία της ΕΤΑΔ η Σύμβαση της απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του τουριστικού ακινήτου «Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας» προς τον Δήμο Βισαλτίας από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτη Μπαλωμένο και τον Δήμαρχο Βισαλτίας, Αθανάσιο Μασλαρινό.
Οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας αναπτύσσονται σε μία έκταση 12 στρεμμάτων με τις εγκαταστάσεις να περιλαμβάνουν υδροθεραπευτήριο, 14 ατομικούς λουτήρες, ιατρείο και ξενοδοχειακό συγκρότημα 20 ενοικιαζόμενων δωματίων (66 κλίνες).
ΕΤΑΔ: Προκήρυξη νέου διαγωνισμού εκμίσθωσης του Camping Κουρούτας
Με τη σύμβαση παραχώρησης αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Βισαλτίας ένα ακίνητο, η αξιοποίηση του οποίου θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού της περιοχής, αναβαθμίζοντας συνολικά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας και τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη στη Βισαλτία και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
Η παραχώρηση του ακινήτου σηματοδοτεί τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και της μονάδας του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με τον σκοπό της παραχώρησης ο Δήμος θα προχωρήσει με δικές του δαπάνες στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδοτήσεων και έργων αναβάθμισης της σπουδαίας αυτή υποδομής. Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το περιθώριο υλοποίησης του σκοπού της σύμβασης είναι πέντε (5) έτη.
Αμέσως μετά την υπογραφή της ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Παναγιώτης Μπαλωμένος σημείωσε:
«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο για την αξιοποίηση ενός σπουδαίου περιουσιακού στοιχείου της χώρας και φυσικού πόρου της ιστορικής περιοχής των Σερρών. Μέσα από τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Βισαλτίας καταφέραμε έπειτα από αρκετά χρόνια να ανταποκριθούμε σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως να δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη της Νιγρίτας και την ευρύτερη περιοχή να αξιοποιήσει ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης για τους κατοίκους και επισκέπτες της. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού της Βισαλτίας και της Βόρειας Ελλάδας, ενώ μέσα από τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος θα τονωθεί σημαντικά η τοπική οικονομία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Αθανάσιο Μασλαρινό για την εποικοδομητική συνεργασία όλο αυτό το διάστημα και να τον διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε στο πλευρό του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει ο Δήμος Βισαλτίας για την αξιοποίηση του ακινήτου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον Δήμο Βισαλτίας έγινε σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των ιαματικών πηγών από την Διοίκηση της ΕΤΑΔ και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Παναγιώτη Μπαλωμένο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς από την ΕΤΑΔ με τους οποίους συνεργαστήκαμε, καθώς και τους συνεργάτες μου στο Δήμο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη θετική τους συμβολή για τον σκοπό αυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω προς τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα φτάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Δηλώνουμε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα ένταξης των ιαματικών πηγών σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία θα δώσουν την ώθηση που περιμένουμε όλοι στον τουρισμό του Δήμου μας».


Latest News
![ΙΟΒΕ: Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη – Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/dimografiko-600x375.jpg)
Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη - Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]
Το μεταναστευτικό ισοζύγιο, αν και συμβάλλει στην αναχαίτιση της πληθυσμιακής μείωσης σε ορισμένες περιφέρειες, δεν αρκεί για να αντιστρέψει την αρνητική της τάση

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές κρεάτων στο «Καλάθι Πάσχα» – Διαψεύδονται οι καταστροφολόγοι
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης για το «Καλάθι Πάσχα»

«Βράχος» τα ελληνικά ομόλογα σε έναν… αβέβαιο κόσμο
Μέχρι τώρα τον Απρίλιο, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων καταγράφουν μία σταθερή πορεία γύρω από το 3,4%

Σήμερα η αξιολόγηση της Ελλάδας από S&P – Το μήνυμα εξ… Ιταλίας και οι προσδοκίες
Εάν επιβεβαιωθούν για αναβάθμιση, ο S&P θα είναι ο δεύτερος μεγάλος οίκος που θα έχει δύο βαθμίδες πάνω από το όριο της επενδυτικής βαθμίδας την Ελλάδα

Νέα μείωση 5,2% στο ποσοστό των ανέργων τον Μάρτιο - Πόσοι είναι επιδοτούμενοι
Παγιωμένα είναι τα στοιχεία της ΔΥΠΑ για την ανεργία των μακροχρόνια εγγεγραμμένων με 1 στους 2 να είναι μακροχρόνια άνεργος

Πτώση 0,3% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Φεβρουάριο
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2024 – Φεβρουαρίου 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,8%

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ
![ΙΟΒΕ: Οι διαφορές Ελλάδας και ΕΕ στο διμερές εμπόριο με ΗΠΑ – Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/exports-600x400.jpeg)
Οι διαφορές Ελλάδας και ΕΕ στο διμερές εμπόριο με ΗΠΑ - Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων [γραφήματα]
Οι εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων από τις ΗΠΑ άγγιξαν τα 1,8 δισ. το 2024 (+40,0%, y-o-y), ενώ το 2018 οι εισαγωγές ήταν μόλις 578 εκατ. ευρώ

Tabish (Aqua Brigde) στον ΟΤ: Καμια υπαναχώρηση από το deal για την Avramar
O Mohammad Tabish, CEO της Aqua Bridge ξεκαθαρίζει στον ΟΤ ότι η συμφωνία με την Avramar θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαϊου

Τέλος (;) το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και τρόφιμα - Το σενάριο με πληθωρισμό
Τι αναφέρουν στον ΟΤ έγκυρες πληροφορίες για τις παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης