
Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με τις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ επηρεάστηκαν και από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.
Οι δείκτες
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,12% και έκλεισε στις 7.255,7 μονάδες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού της χώρας το βράδυ της Τρίτης. Η Αυστραλία θα έχει το πρώτο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2008.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,41% για να κλείσει την ημέρα στις 29.122,18 μονάδες και ο Topix σημείωσε επίσης απώλειες 0,55% στις 2.085,91 μονάδες.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινήθηκε πτωτικά κατά 0,14% και ο Kosdaq έχασε επίσης 0,2%, παρόλο που η χώρα είδε το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται στο 2,6% τον Απρίλιο.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διεύρυνε τις απώλειες της Τρίτης, καθώς διολίσθησε κατά 0,72%, ενώ οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα έκλεισαν επίσης χαμηλότερα. Ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε μικρότερες απώλειες στο 0,53%.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του ιαπωνικού γίγαντα των παιχνιδιών Nintendo υποχώρησαν έως και 1,16%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση τόσο των κερδών όσο και των εσόδων της για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο. Τα έσοδα ανήλθαν σε 1,6 τρισεκατομμύρια γιεν, σημειώνοντας μείωση 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 432,7 δισεκατομμύρια γιεν, καλύτερα από την πρόβλεψη της εταιρείας για 370 δισεκατομμύρια γιεν, αλλά μειωμένα περισσότερο από 9% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Από την άλλη, κέρδη 3,7% σημείωσε ο ιαπωνικός όμιλος Mitsubishi, αφού κατέγραψε καθαρά κέρδη ρεκόρ ύψους 1,18 τρισεκατομμυρίων γεν (8,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, την πρώτη φορά που τα καθαρά κέρδη ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο.
Τα μάκρο
Το ποσό των 1,18 τρισεκατομμυρίων γιεν ήταν κατά 25,94% υψηλότερο σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2021, κατά το οποίο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 937,5 δισεκατομμύρια γιεν.
Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός της Κίνας για τον Απρίλιο αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 0,3%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters σε 37 οικονομολόγους. Η χώρα θα δημοσιεύσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Πέμπτη.
Εάν η πρόβλεψη αποδειχθεί ακριβής, αυτό θα σηματοδοτήσει τον τρίτο συνεχόμενο μήνα μείωσης του πληθωρισμού και τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ο πληθωρισμός ήταν στο -0,2%. Ο πληθωρισμός της Κίνας διαμορφώθηκε στο 0,7% τον Μάρτιο, αφού μειώθηκε από το μέγιστο 2,1% τον Ιανουάριο.
Στα μάκρο της ημέρας, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Νότιας Κορέας μειώθηκε στο 2,6% τον Απρίλιο, χαμηλότερα από το 2,8% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2022. Το ποσοστό του 2,6% είναι επίσης χαμηλότερο από το ποσοστό ανεργίας του Μαρτίου που ήταν 2,7%.


Latest News

Παγκόσμια καθίζηση έφεραν οι δασμοί Τραμπ στις αγορές - 1.600 μονάδες κάτω ο Dow, η χειρότερη μέρα από το 2020 για S&P 500
Οι αγορές καθολικά κινήθηκαν καθοδικά μετά την ανακοίνωση των σαρωτικών ανταποδοτικών δασμών - Σε bear market οι αμερικανικές smallcaps

Βουτιά για ευρωαγορές - Ισχυρό το πλήγμα των δασμών στους περισσότερους κλάδους
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,67% και έκλεισε στις 522,59 μονάδες

Συνεχίζεται το ράλι στα αμερικανικά ομόλογα - Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς
Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Βυθίζεται η Wall Street δια χειρός Τραμπ - Περίπου 1,7 τρισ. διαγράφηκαν από τον S&P 500
Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακές αγορές του πλανήτη

Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ επεκτείνει τις απώλειες που έφεραν οι δασμοί Τραμπ
Το Brent καταγράφει μείωση πάνω από 5%

Ράλι καταγράφει το ευρώ - Ενισχύεται πάνω από 2% έναντι του δολαρίου
Αποδυναμώνεται το δολάριο υπό το βάρος των δασμών Τραμπ - Ενισχύεται το γεν και το ελβετικό φράγκο

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες