![Κλιματική αλλαγή: Θα χρειαστεί να ξανασχεδιάσουμε τον χάρτη της Γης; [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/hands-g8775daa21_1920.jpg)
Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον του πλανήτη Γη αναφορικά με το κλίμα.
Νέα έρευνα για το πώς θα εξελιχθούν οι παγκόσμιες θερμοκρασίες και οι βροχοπτώσεις τα επόμενα 77 χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μέχρι και το ήμισυ ολόκληρου του πλανήτη θα αλλάξει κλίμα μέχρι το τέλος του αιώνα.
Πράγματι, η αλλαγή στα κλίματα θα μπορούσε να είναι τόσο σημαντική που πιθανότατα θα χρειαστεί να επανασχεδιάσουμε εντελώς τον χάρτη του πλανήτη.
Κλιματική αλλαγή: Όγδοο πιο θερμό έτος το 2022 για την Ελλάδα – Από τα πιο ξηρά της 30ετίας
Επί του παρόντος, η κλιματική ταξινόμηση Köppen-Geiger είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο σύστημα χαρτογράφησης. Κατηγοριοποιεί τον κόσμο σε πέντε ζώνες με βάση τη θερμοκρασία, τις βροχοπτώσεις και τις εποχές, αυτές είναι: τροπικές, άνυδρες, εύκρατες, ηπειρωτικές και πολικές.
Το σύστημα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Γερμανο-Ρώσο κλιματολόγο Wladimir Köppen το 1884 και έκτοτε έχει επικαιροποιηθεί αρκετές φορές. Ωστόσο, δεν έχει υποστεί ποτέ τόσο ριζικές αλλαγές όσο αυτές που θα μπορούσαμε να περιμένουμε να δούμε μέχρι το 2100.
Εντονες αλλαγές στην κλιματική ζώνη
Το πιο ανησυχητικό από όλα για εμάς είναι ότι η Ευρώπη πρόκειται να δει τις πιο «έντονες» αλλαγές στην κλιματική ζώνη, σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης.
Σε μια περίληψη των ευρημάτων τους, η ομάδα ακαδημαϊκών (με έδρα την Άγκυρα της Τουρκίας), έγραψε: «Μέχρι και η μισή χερσαία έκταση της Γης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μετατοπιστεί σε μια διαφορετική κλιματική ζώνη μέχρι το τέλος του αιώνα, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να αναμένονται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική».
Τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία δεν είναι αισιόδοξα, καθώς το 65 έως 91% της χερσαίας έκτασης στην Ευρώπη προβλέπεται να αλλάξει κλιματική ζώνη.
Αυτό συγκρίνεται με το 51 έως 66% στη Βόρεια Αμερική και το 38 έως 48% σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν θα σοκαριστείτε αν μάθετε ότι πίσω από τις κλιματικές μεταβολές κρύβονται μεγαλύτερα ποσοστά υπερθέρμανσης της γης παγκοσμίως, τα οποία θα επιταχυνθούν τα επόμενα χρόνια και θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη χλωρίδα και την πανίδα μας.
Πηγή in.gr


Latest News

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων

Ομάδα Task Force από την Messaritis Ανανεώσιμες για έργα της Ομάδας Β
Tην Κυριακή 6 Απριλίου, η Messaritis Ανανεώσιμες κλήθηκε να αποκόψει περί τους 80 σταθμούς και το κατάφερε με επιτυχία