Με 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης πλησίασε τα υψηλά 8ετίας, που επετεύχθησαν ξανά λίγες ημέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη. Με το αποτέλεσμα των (πρώτων) εκλογών να προεξοφλείται υπέρ της ανοδικής συνέχισης

Διαγραμματικά, έγινε (μεχρι στιγμής) αυτό που θα διδάσκετο σε σεμινάρια: ισχυρή ανοδική κίνηση (βλ. 800-1150 μονάδες Οκτ22-Φεβ23), ένα γρήγορο πτωτικό κομμάτι εξ αφορμής κακής ειδησεογραφίας (βλ. Τέμπη) και επαναφορά με μεγάλη ευκολία (με 7 ανοδικές εβδομάδες στις τελευταίες 8).

Κάτι που βαρύνει ακόμα περισσότερο το σενάριο της προσέγγισης των (τουλάχιστον) 1250 λόγω της προεξόφλησης της ήπιας μετάβασης σε κυβερνητικό σχήμα στις επερχόμενες εκλογές.

Διότι αφενός η αγορά δεν “μυρίζει” κάποια ακυβερνησία και τη συν αυτώ κατάρρευση των τιμών των μετοχών στο βραχυπρόθεσμο, αφετέρου “μυρίζει” αθρόα εισροή κεφαλαίων από θεσμικά χαρτοφυλάκια που θα επιτρέπεται να τοποθετηθούν εφόσον επέλθει μοιραία η επενδυτική βαθμίδα.

Οι πωλητές σιγά σιγά εξαφανίζονται, καθώς πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι δεν χρειάζεται να πωλούν χαρτιά που σε λίγες ημέρες θα είναι ακριβότερα.

Και όσοι επιμένουν, χτυπούν σε πλήθος αγοραστών που ψάχνουν απεγνωσμένα να ανέβουν στο τρένο της τάσης.

Το 1140-1143 είναι ο κοντινός προορισμός, χωρίς να δίδονται μεγάλες πιθανότητες για παύση της κίνησης, η οποία παρεμπιπτόντως έχει ξεκινήσει από τις 1000.

Στα στατιστικά, παραμένουμε το χρηματιστήριο με την καλύτερη απόδοση από τα μεγάλα, με σχεδόν +31% στο έτος (+26% στο εξάμηνο), έναντι των ..πτωχών +5% του Dow30 και Nasdaq100 και +3% του S&P500. H Ευρώπη τα πάει σίγουρα καλύτερα με το +19% του DAX40.

Επιμέρους, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ στα πολυετή/ιστορικά υψηλά τους, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ υπεραποδίδουν δίχως αύριο, ενώ και στη μικρομεσαία κυριαρχούν ΕΠΣΙΛ, CENER, ΚΑΡΕΛ, ΚΟΥΕΣ, ΠΕΡΦ, κ.α.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής