Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά το επταήμερο ανοδικό σερί. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,50% στις 1.125,52 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 26 εκατ. ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα κέρδη του 7ημέρου ήταν αρκούντως ελκυστικά για να μην κατοχυρωθεί έστω μέρος αυτών, με την αγορά να προχωρά σε διορθώσεις. Άλλωστε τα κέρδη του γενικού δείκτη είχαν ξεπεράσει το 4%, η άνοδος του FTSE 25 το 5%, ενώ εκείνη των τραπεζών το 10%. Αλλά παρά την ελκυστική αυτή η εικόνα, οι κινήσεις είναι μετρημένες και οι αγοραστές παρεμβατικοί όπου χρειάζεται ώστε το ΧΑ να συντηρήσει την ανοδική του τροχιά μεσοπρόθεσμα.

Διαγραμματικά, έγινε (μέχρι στιγμής) αυτό που θα διδάσκεται σε σεμινάρια: ισχυρή ανοδική κίνηση (βλ. 800-1150 μονάδες Οκτ22-Φεβ23), ένα γρήγορο πτωτικό κομμάτι εξ αφορμής κακής ειδησεογραφίας (βλ. Τέμπη) και επαναφορά με μεγάλη ευκολία (με 7 ανοδικές εβδομάδες στις τελευταίες 8). Κάτι που βαρύνει ακόμα περισσότερο το σενάριο της προσέγγισης των (τουλάχιστον) 1250 λόγω της προεξόφλησης της ήπιας μετάβασης σε κυβερνητικό σχήμα στις επερχόμενες εκλογές.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Eurobank, Aegean, Εθνική, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Alpha Bank, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Quest, Σαράντης και Autohellas. Από την άλλη, οι στηρίξεις έρχονται από τα ισχυρά κέρδη σε Ελλάκτωρ και Coca Cola, αλλά και από το θετικό πρόσημο σε ΟΤΕ και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών