
Σε υψηλό 1,5 έτους σκαρφάλωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ , μια ένδειξη ότι στην αμερικανική αγορά εργασίας παρά το χαμηλό ποσοστό ανεργίας αιωρούνται προβλήματα. Την ίδια ώρα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν τη μικρότερη άνοδο σε διάστημα περισσότερο των δύο χρόνων.
Τα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία αναπτέρωσαν τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να κλείσει τον κύκλο των αυξήσεων των επιτοκίων ακόμη και στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα.
«Καταιγίδα» στον ορίζοντα: Ποιος είναι ο νέος κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 22.000 σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, φθάνοντας στις 264.000 το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021 και περισσότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών για 245.000 νέες αιτήσεις.
Αν και οι νέες αιτήσεις παραμένουν σταθερά υπό των 270.000 με 300.000, ωστόσο η αύξησή τους πιθανώς να σηματοδοτεί μια ανοδική τάση τους ως συνέπεια των επιτοκιακών αυξήσεων από την αμερικανική τράπεζα.
Παράλληλα συνεχίζεται να υφίσταται το παράδοξο στην αμερικανική αγορά εργασίας, καθώς τον Μάρτιο υπήρξαν 1,6 ανοιχτές θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο Αμερικανό.
Ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, έδειξε ότι οι τιμές παραγωγού τον Απρίλιο σημείωσαν άνοδο 2,3% σε ετήσια βάση από 2,7% τον Μάρτιο, μια άνοδος που συνιστά τη μικρότερη από τον Ιανουάριο του 2021. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο 0,2% από πτώση 0,4% τον Μάρτιο.


Latest News

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων