Σε χαμηλό εβδομάδας υποχωρούν οι τιμές του χρυσού και οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες υπό το βάρος της ενίσχυσης του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Ο χρυσός υποχωρούσε κατά 0,3%  στα 2.010,57 δολάρια η ουγγιά  ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,7%. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  υποχώρησαν κατά 0,2% στα 2.015,80 δολάρια.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μάζεψαν τις εβδομαδιαίες απώλειες

Το δολάριο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα και οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τον Φεβρουάριο, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Οι υψηλότερες αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων μείωσαν περαιτέρω την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Ωστόσο, «η άνοδος του δολαρίου είναι περιορισμένη λόγω των θεμάτων του ανώτατου ορίου του χρέους που θα συζητείται τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπου ο χρυσός θα επωφεληθεί αν αυτό παραμείνει», δήλωσε στο Reuters ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πότε ακριβώς το υπουργείο Οικονομικών θα ξεμείνει από μετρητά για να πληρώσει τα χρέη της αμερικανικής κυβέρνησης, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί  από την 1η Ιουνίου.

Το ανοδικό κλίμα στην αγορά χρυσού εξακολουθεί να είναι ισχυρό σε σχέση με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed αργότερα φέτος, σημειώνει ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής έρευνας στην FXTM, προσθέτοντας ότι οι traders έχουν πρακτικά τιμολογήσει μια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η διοικητής της Fed Μισέλ Μπάουμαν, ωστόσο, επανέλαβε τη θέση της κεντρικής τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων, εάν είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση του ακόμη υψηλού πληθωρισμού.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,3% στα 23,86 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση περίπου 7%, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων επτά μηνών.

Η πλατίνα σημείωσε πτώση 2,8% στα 1.063,43 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ε 2,4% στα 1.514,20 δολάρια αλλα και τα δυο μέταλλα οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές