
Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας (CMA) δημοσίευσε μια ενδιάμεση εντολή για τον περιορισμό της Activision Blizzard και της Microsoft από το να επενδύσουν η μία στην άλλη μέχρι να αποφασιστεί οριστικά εάν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η εξαγορά της πρώτης από την Microsoft.
Η CMA ήταν ο πρώτος ρυθμιστικός φορέας που γνωμοδότησε σχετικά με την εξαγορά τον Απρίλιο. Με την απόφασή της η βρετανική ρυθμιστική Αρχή απέρριψε την εξαγορά, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε «σημαντική μείωση του ανταγωνισμού» στο cloud gaming.
«Πυρά» Μicrosoft στη Βρετανία – Πιο ελκυστική η Ευρώπη για επενδύσεις
Η Microsoft και η Activision Blizzard δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης της CMA. «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτή τη συμφωνία και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας στο Competition Appeal Tribunal», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.
Με τη νέα της απόφαση η CMA ουσιαστικά απαιτεί από τις Microsoft και Activision Blizzard να λάβουν «προηγουμένως γραπτή συγκατάθεση» πριν προβούν σε εξαγορές μεταξύ των εταιρειών. Η νέα εντολή τους εμποδίζει πρακτικά να επενδύσουν ο ένας στον άλλον. Η CMA αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αποτρέπει την προληπτική δράση» από οποιαδήποτε εταιρεία.
Το χρονικό της εξαγοράς
Η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision Blizzard το 2022. Ακολούθως, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την προσφορά ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτούνταν εξέταση και στη συνέχεια έγκριση από τις ρυθμιστικές Αρχές Βρετανίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή για να μπλοκάρει τη συμφωνία λόγω ανησυχιών ότι η Microsoft θα ήταν σε θέση να «καταστέλλει τους ανταγωνιστές». Η ακρόαση των αποδεικτικών στοιχείων θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου.
Βασική ανησυχία των ρυθμιστικών Αρχών είναι ότι με την εξαγορά η Microsoft θα είναι σε θέση να στερήσει gaming περιεχόμενο από τους ανταγωνιστές της. Από τον ανταγωνισμό, η Sony έχει εκφράσει τις ανησυχίες της ότι η εξαγορά της Activision Blizzard θα σήμαινε ότι περισσότερα παιχνίδια θα γίνουν αποκλειστικότητες της Microsoft.
Για να αμβλύνει τις ανησυχίες, η Microsoft έχει προσφέρει στη Sony μια 10ετή συμφωνία που θα προσφέρει τα δημοφιλή παιχνίδια Call of Duty στο PlayStation. Η Sony δεν έχει δεχτεί ακόμη, αλλά η Nintendo και η πλατφόρμα Steam, στις οποίες προσφέρθηκε η ίδια συμφωνία, συμφώνησαν.


Latest News

Τι ζητά ο Μασκ από την Ιταλία - Γιατί θέλει συνάντηση με τον Ματαρέλα
Τι επιδιώκει ο ιδρυτής του Starlink, Ίλον Μασκ, με ιταλική προεδρική συνάντηση

Δεν αποκλείει ύφεση στις ΗΠΑ ο Τραμπ
Η χώρα διέρχεται «περίοδο μετάβασης», είπε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας

Αγόρασε κι εσύ ένα κάστρο, μπορείς!
Κάστρα και μεσαιωνικά φρούρια βγαίνουν προς πώληση, αλλά η αποκατάστασή τους μόνο απλή υπόθεση δεν είναι

Τι φέρνει σε μετοχές και ομόλογα ο τυφώνας Τραμπ - Πώς αλλάζει η σχέση ΗΠΑ, Ευρώπης
Σε σημείο καμπής χρηματαγορές και οικονομίες - Πού οδηγεί η ανατροπή της διατλαντικής σχέσης – Οι μετοχές των ΗΠΑ έχασαν τα μετεκλογικά κέρδη των $3,4 τρισ.

Ο μεγάλος διχασμός - Skechers, Walmart, Etsy απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Το λιανεμπόριο εμφανίζεται διχασμένο, με μεγάλους παίκτες όπως οι Skechers, Walmart, Etsy, να είναι είτε αισιόδοξοι είτε επιφυλακτικοί

Η Toyota λανσάρει στην Κίνα το φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα
Θα μπορέσει να ανταγωνιστεί η Toyota με το νέο της EV την BYD στην Κίνα;

Σαν καραμέλα από... μωρό - Τι είπε ο Τραμπ για Ζελένσκι και Ουκρανία
Αποκαλυπτική η συνέντευξη του προέδρου Τραμπ στο Fox News - Νέα επίθεση στον Ζελένσκι

Έρχεται το επόμενο κύμα απολύσεων ομοσπονδιακών υπαλλήλων - Και θα είναι ακόμη πιο βάναυσο
Εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ αναμένεται να καρατομηθούν πάραυτα

Οι κρυφοί κίνδυνοι που εγκυμονούν τα οικογενειακά γραφεία
Οι ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης περιουσίας για τους υπερπλούσιους διαχειρίζονται πλέον τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οι επικριτές λένε ότι είναι ανοιχτοί σε κατάχρηση

Δασμοί ή μποϊκοτάζ; Η αντίδραση της Jack Daniel's
Η μητρική του Jack Daniel's, Brown-Forman, πλήττεται από την απόφαση να μην πωλείται στον Καναδά το διάσημο bourbon