Κόντρα στον εσωτερικό προεκλογικό πυρετό, αλλά και τη διεθνή αβεβαιότητα, προσπαθεί να κινηθεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιχειρεί να αφομοιώσει τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,11% στις 1.137,70 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

ΟΔΔΗΧ: Βγαίνει στις αγορές για 400 εκατ. ευρώ

Μπορεί η χώρα να έχει μεγάλες πιθανότητες να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές, εντούτοις το ΧΑ δείχνει να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτό το σενάριο, σε αντίθεση με άλλες… εποχές. Από το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, όταν και άρχισε η ανάκαμψη της αγοράς από τα επίπεδα των 998 μονάδων, τα κέρδη αγγίζουν το 14%, με το ΧΑ να αποτυπώνει την προσδοκία ότι δεν θα αλλάξει την δημοσιονομική πορεία η επόμενη κυβέρνηση.

Άλλωστε, αυτό που επισημαίνουν και οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας από την κρίση χρέους ναι μεν είναι εντυπωσιακή, ωστόσο η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο αυτό και να μην παρεκκλίνει από την πορεία προς την επιστροφή στην επενδυτική αναβάθμιση. Γιατί, ομολογουμένως, όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές, είναι και ο λόγος του θετικού κλίματος στην αγορά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Quest, Coca Cola, Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ και ΔΕΗ, ενώ αρνητικά οι Autohellas, ΟΛΠ, Τιτάν, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών