
Πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών κατάρτισης, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ στην ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης – Ζαχαροπλαστικής.
Τριάντα κρατούμενοι παρακολούθησαν το εξειδικευμένο πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 350 ωρών, που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρέντη της ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σκοπός
Σκοπός του προγράμματος ήταν η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας μετά την αποφυλάκισή τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων και γλυκισμάτων σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να προσεγγίζουν το πεδίο της αναζήτησης εργασίας με θετική στάση έπειτα από την αποφυλάκισή τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Α. Θεοδωρίδου, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ε. Λαΐνα και της Διευθύντριας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ΔΥΠΑ Ρέντη Σ. Μπουζούκη.
Προτεραιότητα της ΔΥΠΑ αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα.


Latest News

Αντίστροφη μέτρηση για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων - Τι πρέπει να προσέξετε
Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι φορολογικές δηλώσεις

Μία στις τέσσερις δηλώσεις με επιστροφή φόρου - Υποβάλλονται 53.000 την ημέρα
Τι δείχνουν τα στοιχεία εκκαθάρισης τον πρώτο μήνα υποβολής - Στα 1.503 ευρώ ο μέσος πρόσθετος φόρος – στα 342 ευρώ η μέση επιστροφή

Ρεκόρ υποβολής των δηλώσεων - Τρέχουν οι φορολογούμενοι για την έκπτωση 4%
Πάνω από τις προσδοκίες οι φορολογικές δηλώσεις - Με διαδικασίες εξπρές οι επιστροφές φόρου

Ο «μεγάλος αδελφός» της ΑΑΔΕ πηγαίνει σε βαπτίσεις, γάμους και δεξιώσεις
Πρόκειται για το «ψηφιακό μάτι» ή το ψηφιακό πελατολόγιο από την ΑΑΔΕ, το οποίο ενεργοποιήθηκε από την περασμένη Δευτέρα

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για βία και παρενόχληση στην εργασία - Οι κλάδοι
Σε υψηλό επίπεδο το ποσοστό επίλυσης των εργατικών διαφορών βίας και παρενόχλησης στην εργασία - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας

Φακέλωμα και κυνήγι οφειλετών με καταιγίδα κατασχέσεων
Στενό μαρκάρισμα σε πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενους με χρέη στην εφορία. Το χέρι της εφορίας έφθασε σε σχεδόν μισό εκατομμύριο λογαριασμούς το 2024

Λουκέτα και πρόστιμα της ΑΑΔΕ σε γνωστές ταβέρνες και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων
Η ΑΑΔΕ επέβαλε λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων και προστιμα για μη διασύνδεση POS

Ξηλώνεται το πουλόβερ του τεκμαρτού εισοδήματος
Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που θα περιορίσουν τις επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Στις 25 Απριλίου θα καταβληθούν 1,2 δισ. ευρώ σε 2.482.989 δικαιούχους για πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων

ΑΑΔΕ: Στα 71,3 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό των εισπραχθέντων εσόδων το 2024 – Υπέρβαση στόχου κατά 6,3 δισ.
Εντοπίστηκαν 1.706 επιχειρήσεις που υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ για το 2023, παρότι παρουσίαζαν κανονική δραστηριότητα, σημειώνει η ΑΑΔΕ