
Τις λεπτομέρειες για τη διαχείριση, παρακολούθηση και εφαρμογή της δράσης του ΠΑΑ για τα συστήματα ποιότητας καθορίζει σχετική ΥΑ.
Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ
Ειδικότερα, η δράση 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» του υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας», στο πλαίσιο του Μέτρου 3 «Συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» του ΠΑΑ 2014-2022 αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων, βάμβακος και τροφίμων με την αξιοποίηση των συστημάτων ποιότητας.
ΠΑΑ: Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία – Οι τελικοί αποδέκτες
Επιλέξιμες δαπάνες – Ύψος ενίσχυσης
Η στήριξη καλύπτει τις πάγιες δαπάνες που απορρέουν από τη συμμετοχή των δικαιούχων στο σύστημα ποιότητας AGRO 2. Η ενίσχυση παρέχεται με τη μορφή επιχορήγησης και παρέχεται ως ετήσιο ποσό υπό μορφή κινήτρου, το ύψος του οποίου έχει καθοριστεί βάσει εγκεκριμένης μελέτης.
Το ετήσιο ύψος ενίσχυσης υπολογίζεται ως το γινόμενο α) του μοναδιαίου κόστους (ετήσιο ποσό ενίσχυσης ανά μέλος), που αντιστοιχεί στο μέγεθος ομάδας βάσει του πίνακα που ακολουθεί, επί β) τον αριθμό των ωφελούμενων μελών που περιλαμβάνονται στην κατάσταση ωφελούμενων μελών της αίτησης στήριξης ή πληρωμής ή τροποποίησης, κατά περίπτωση.
Για τον προσδιορισμό του μεγέθους ομάδας και κατ’ επέκταση του μοναδιαίου κόστους, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μελών που είναι δηλωμένα στην αίτηση ή αιτήσεις πιστοποίησης του υποψήφιου δικαιούχου για τις ενισχυόμενες δραστηριότητες της πράξης, ανεξάρτητα από το αν όλα τα μέλη περιλαμβάνονται στην κατάσταση ωφελούμενων μελών. Κατά την διάρκεια υλοποίησης της πράξης, το ύψος του μοναδιαίου κόστος μπορεί να επαναπροσδιοριστεί κατόπιν τροποποίησης.
Στην κατάσταση ωφελούμενων μελών δηλώνονται όσα μέλη του φορέα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετέχουν στην δράση 3.1.2 μέσω του φορέα τους.
ΓΓια τους γεωργούς που ενισχύονται από το υπομέτρο 3.1, είτε ως δικαιούχοι είτε ως ωφελούμενα μέλη, το συνολικό ετήσιο ύψος ενίσχυσης που λαμβάνουν από το υπομέτρο, ανεξαρτήτως δράσης ή Πρόσκλησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανώτατο ποσό ενίσχυσης των 3.000 ευρώ ετησίως.


Latest News

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση

Πώς κινήθηκαν οι τιμές των αυγών στην ΕΕ τον Μάρτιο - Η τρίτη θέση της Ελλάδας
Η Ελλάδα ήταν τρίτη ανάμεσα στις χώρες που κατέγραψαν μείωση τιμών στα αυγά

Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση του έργου για το φράγμα Ασωπού
Η συμπληρωματική σύμβαση για το φράγμα Ασωπού υπεγράφη από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στα 134,64 εκατ. ευρώ η νέα πρόσκληση για τη μεταποίηση – Ποια προϊόντα εντάσσονται
Για δύο μήνες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στην παρέμβαση της ΚΑΠ - Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Πληρώθηκαν 119,1 εκατ. ευρώ σε 110.868 παραγωγούς - Οι δικαιούχοι
Τα σχετικά αρχεία πληρωμών έχουν ήδη αποσταλεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα και η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων ολοκληρώνεται

Σπάνε τα ρεκόρ στις εξαγωγές τα ακτινίδια - Συνεχίζονται οι εισαγωγές εσπεριδοειδών από Αίγυπτο
Πώς κινήθηκαν οι εξαγωγές σε φρούτα και λαχανικά μέχρι και τις 17 Απριλίου 2025 - Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητούν οι εξαγωγείς

Καταβλήθηκαν ενισχύσεις de minimis ύψους 18,2 εκατ. ευρώ
Πληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενισχύσεις de minimis σε αγρότες της Αττικής, Έβρου, Ημαθίας, Λάρισας, Πέλλας, Καβάλας, Κοζάνης και Φλώρινας

Πήραν ΦΕΚ τα ποσά για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις σε κριθάρι, σιτάρι και αραβόσιτο
Ποιες συνδεδεμένες ενισχύσεις θα καταβληθούν στο δεύτερο πακέτο των πληρωμών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ

Επιστροφή 15,9 εκατ. ευρώ σε αγρότες του ΕΦΚ από την ΑΑΔΕ
Η νέα απλοποιημένη διαδικασία πληρωμής, τόσο για αυτή τη δόση όσο και για τις επόμενες, πραγματοποιείται αυτόματα, σημειώνει η ΑΑΔΕ

Πληρωμή ενίσχυσης ύψους 15,91 εκατ. ευρώ για τους παράκτιους αλιείς
Συνεχίζεται η αξιολόγηση των υπόλοιπων αιτήσεων, που κατέθεσαν οι παράκτιοι αλιείς και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα