Ημερίδα με τίτλο: «Υποδοχή-Ενημέρωση νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων ορισμένου χρόνου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας», διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Παρακολούθησης, Οργάνωσης και Πληροφορικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών (Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας) για τους 92 νέο προσληφθέντες υπαλλήλους.

Έρχεται το τέλος ταφής απορριμάτων – Πότε θα εφαρμοστεί και ποια τα πρόστιμα

Ο Μιχάλης Γεράνης Πρόεδρος του φορέα δήλωσε: «Ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας στόχο έχει την προώθηση της κουλτούρας της καινοτομίας και μάθησης στο δημόσιο τομέα. Αναπτύσσει νέα εργαλεία και μεθόδους αποτελώντας πυξίδα στις προκλήσεις της εποχής που διανύουμε στην διαχείριση απορριμμάτων». Η συγκεκριμένη δράση, είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια ο ΦοΔΣΑ ΚΜ μέσω του σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης εσωτερικών σεμιναρίων για το προσωπικό του ώστε να μετασχηματιστεί σε έναν «Οργανισμό που Μαθαίνει», ενώ συμβάλει θετικά και στην υιοθέτηση του Κώδικα Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς Υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα αφού βοηθά και τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων στην «ενημέρωση και ομαλή ένταξη των νεοεισερχομένων υπαλλήλων στην μονάδα στην οποία προΐστανται». Η ενημέρωση-εκπαίδευση αυτή των νέο προσληφθέντων υπαλλήλων θα ολοκληρωθεί σύντομα με την υλοποίηση ενός εσωτερικού σεμιναρίου/εργαστήριου με θέμα την «Ποιότητα στην Εργασία».

Η δημόσια διοίκηση καλείται στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, να προσαρμοστεί σε ένα εξαιρετικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Οι νέες τεχνολογίες, πρωτίστως, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο λειτουργίας που χαρακτηρίζεται από διαρκή αναπροσαρμογή. Είναι πλέον φανερή η ανάγκη για μια σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική δημόσια διοίκηση με αλλαγή νοοτροπιών, ανατροπή των καθημερινών πρακτικών και ενσωμάτωση της καινοτομίας και μάθησης σε όλους τους τομείς της.

«Εμείς στο ΦΟΔΣΑ ΚΜ υιοθετούμε στην πράξη το μότο μας να γίνουμε ένας οργανισμός που μαθαίνει και εξελίσσεται συνεχώς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας αντίστοιχες δράσεις διαμοιρασμού και πολλαπλασιασμού της γνώσης μεταξύ των υπαλλήλων του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είχε ως εξής:

• Χαιρετισμός Προέδρου (Μιχάλη Γεράνη )
• Παρουσίαση των δράσεων του Φορέα (Μαργαρίτη Χριστίνα Ειδική Συνεργάτης Προβολής – Επικοινωνίας)
• Θέματα Υγιεινής κατά την εργασία στον ΠΣ ΦοΔΣΑ ΚΜ (Κώττης Εμμανουήλ, Γιατρός Εργασίας του Φορέα)
• Θέματα Ασφάλειας κατά την εργασία στον ΠΣ ΦοΔΣΑ ΚΜ (Καραμπέρας Κωνσταντίνος, Τεχνικός Ασφαλείας του Φορέα)
• Θέματα του Συλλόγου Εργαζομένων του ΦοΔΣΑ ΠΣ ΚΜ (Ιωαννίδης Βασίλειος, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων του Φορέα)
• Οργάνωση και Λειτουργία του ΠΣ ΦοΔΣΑ ΚΜ (Ψωμάς Σταύρος, αναπλ προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Παρακολούθησης, Οργάνωσης και Πληροφορικής)
• Προστασία των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΠΣ ΦοΔΣΑ ΚΜ (Τράικος Στέφανος, αναπλ προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ασφάλειας Συστημάτων)
• Ενημέρωση για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) και την εφαρμογή του στον ΦοΔΣΑ ΚΜ (Καρακατσάνης Πολύκαρπος, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων του Φορέα – DPO)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Green |

Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας

Συνολάκης: Η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες
Green |

Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης

«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»