Σχεδόν 6 μονάδες είναι η διακύμανση σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όπως αναμενόταν τηρεί στάση αναμονής ενόψει των πολλών σεναρίων που υπάρχουν για την επόμενη μέρα των εκλογών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει μετά τη λήξη παραγώγων κέρδη 0,24% στις 1.132,83 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 35 εκατ. ευρώ.

Αυτό που προσπαθεί να διαγνώσει η αγορά για να μπορέσει να κινηθεί είναι η εκλογική δυναμικότητα των δύο μεγάλων κομμάτων, προκειμένου να εκτιμήσει την πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές. Με απλά λόγια, αν η αγορά δει αυτοδυναμία της ΝΔ (στον δεύτερο γύρο, λόγω ενισχυμένης αναλογικής), θα καταφέρει να κάνει την ανοδική εκτόνωση μετά τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών.

Θετικό το κλίμα στις ευρωαγορές

Κι αυτό, διότι θα προεξοφληθεί ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στο εγγύς μέλλον, άρα και εισροή νέων και μεγάλων θεσμικών ξένων κεφαλαίων. Αν όμως η αγορά δει αδυναμία αυτοδυναμίας, ακόμα και τη δεύτερη Κυριακή, ή ακόμα συνεργασία μικρών κομμάτων, θα διορθώσει έντονα προς τα κάτω. Σε κάθε περίπτωση η αγορά θέλει να δει σταθερότητα την επόμενη μέρα των εκλογών της Κυριακής.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ δίνουν σημαντικές στηρίξεις στην αγορά, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Autohellas, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Eurobank, Titan και Coca Cola. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, Εθνική, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil. Quest, Aegean, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών