
Συνεχίζει την πτωτική πορεία του ο χρυσός υπό την πίεση της ανόδου του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες για τον ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ ενώ αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 0,6% στα 1.958,10 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν πτώση 0,9% στα 1.960,30 δολάρια.
Ο δείκτης δολαρίου διατηρήθηκε σταθερός, καθιστώντας τον χρυσό που αποτιμάται σε δολάριο πιο ακριβό για τους κατόχους ξένων νομισμάτων.
«Ενώ δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους, τα σχόλια του (προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων) Μακάρθι … μείωσαν τη ροή των κεφαλαίων που επιλέγουν τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο», εξηγεί ο ο Tim Waterer, ο επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην KCM Trade, Τιμ Γουότερερ. Η ανοδική πορεία του δολαρίου, η οποία τροφοδοτείται από τα «γερακίασια» σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, λειτουργεί επίσης ως βαρίδι στις τιμές του χρυσού, προσθέτει.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Μακάρθι σχετικά με τον τρόπο αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους ύψους 31,4 τρισ. δολαρίων αλλά έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις συνομιλίες, ενώ απομένουν μόλις 10 μέρες από μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ.
Επιπλέον τα σχόλια του προέδρου της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπουλάρντ, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει ανάγκη να αυξηθεί το βασικό επιτόκιο ενίσχυσαν την πίεση στις τιμές του χρυσού. Ωστόσο, ο διευθυντής της εταιρικής συμβουλευτικής AirGuide, Μάικλ Λάνγκφορντ δήλωσε ότι οι βασικοί κίνδυνοι για τον χρυσό φαίνεται να αμβλύνονται, καθώς ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ «έδωσε σήμα» ότι ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων.
Οι αγορές προεξοφλούν τώρα μια πιθανότητα 80,1% να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο η Fed τον επόμενο μήνα, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch της CME. Οι επενδυτές επίσης αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του PMI στην Ευρώπη, την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα εντός της ημέρας, πριν από τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της 2ας και 3ης Μαΐου την Τετάρτη.


Latest News

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια
Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Οι αναλυτές προσδοκούν άνοδο στα 3.300 - 3.400 δολάρια φέτος - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό - Ξεπέρασε τα 3.100 δολάρια λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα με νέο ιστορικό ρεκόρ - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στη Ρωσία
Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για το πετρέλαιο - Δεν τους κινητοποιούν αρκετά οι νέες απειλές Τραμπ

Commodities: Ιστορικά υψηλά κερδών για τους μεγαλύτερους traders ενέργειας
Τα κέρδη για το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα είναι χαμηλότερα από τα έτη έκρηξης 2022-2023 παραμένουν υψηλότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία

Τρίτη εβδομάδα κερδών για το μαύρο χρυσό
Οι δασμοί σε αγοραστές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα ήταν ο σημαντικότερος καταλύτης για την αγορά πετρελαίου

Πώς να επενδύσετε σε χρυσό - Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αγορά
Για να επενδύσει κανείς σε χρυσό δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλα κεφάλαια, ούτε να είναι ρέκτης των αγορών

Τρίτη σερί εβδομαδιαία άνοδο για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή πτώση
Οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο και η αυξημένη αβεβαιότητα της πολιτικής των ΗΠΑ, επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην αγορά πετρελαίου

Προς υψηλό ενός μήνα οι τιμές του πετρελαίου - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Ισχυρότερος παράγοντας όλων για τις τιμές στο πετρέλαιο παραμένει η αβεβαιότητα που προκαλούν οι δασμοί Τραμπ