Τη… βάσανο της κατοχύρωσης των κερδών περνά σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σαφώς μετά από μια εντυπωσιακή συνεδρίαση θα πρέπει να δώσει ρευστότητα στους συμμετέχοντες, ικανοποιώντας τη βασική αρχή των επενδύσεων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,24%, στις 1.204,17 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εικόνα της αγοράς σήμερα είναι τελείως διαφορετική από τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κλίμα έχει αλλάξει. Πολλά χαρτοφυλάκια περνούν από το… ταμείο σήμερα, προκειμένου να κατοχυρώσουν μέρος των χθεσινών κερδών και να βελτιώσουν την έκθεσή τους σε μια αγορά που αργά ή γρήγορα θα αποτελεί μέρος μιας οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν και οι αναλυτές της Eurobank Equities, «αν και θα υπάρξει κάποια ήπια κατοχύρωση κερδών, σε γενικές γραμμές η ισχυρή δυναμική θα διατηρηθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τον πολιτικό κίνδυνο και τις σταθερές οικονομικές προοπτικές για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αναβάθμισης της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Το ίδιο εκτιμά και η Euroxx.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σε θετικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, Coca Cola, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς, ενώ σε αρνητικά οι Aegean, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Τιτάν, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Autohellas, Σαράντης και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών