Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Suella Braverman ανακοίνωσε πως πλέον οι ξένοι φοιτητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν συγγενείς τους στη χώρα μέσω της φοιτητικής βίζας, με μόνοι εξαίρεση αυτούς που κάνουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.
Σε γραπτή δήλωσή της, η υπουργός είπε ότι μία «απροσδόκητη αύξηση» του αριθμού των εξαρτώμενων ατόμων που συνοδεύουν τους φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο οδήγησε σε αναγκαία μεταρρύθμιση υπό το φως της δέσμευσης της κυβέρνησης για χαμηλότερα επίπεδα μετανάστευσης.
Βρετανία: Σκάνδαλο με το νερό αποκαλύπτει ο «Guardian»
Η εν λόγω μεταρρύθμιση θα εμποδίζει επιπλέον τους ξένους φοιτητές να μετατρέπουν την φοιτητική βίζα, σε βίζα εργασίας έως ότου ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Η Braverman είπε ότι οι υπουργοί θα επιδιώξουν να επικοινωνήσουν καλύτερα τους κανόνες μετανάστευσης στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στους ξένους φοιτητές και θα εφαρμόσουν «πιο στοχευμένη δραστηριότητα επιβολής» για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση προς αυτές.
«Περίπου 136.000 βίζες χορηγήθηκαν σε εξαρτώμενα άτομα από φοιτητές το έτος 2022, τη στιγμή που το 2019 χορηγήθηκαν μόλις 16.000» σημείωσε η υπουργός.
«Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους για να σχεδιάσουμε μια εναλλακτική προσέγγιση που διασφαλίζει ότι οι καλύτεροι και οι πιο έξυπνοι φοιτητές θα μπορούν να φέρουν εξαρτώμενα άτομα στα κορυφαία πανεπιστήμιά μας, ενώ θα συνεχίσει να μειώνει την καθαρή μετανάστευση. Θα φέρουμε αυτό το σύστημα το συντομότερο δυνατό, μετά από ενδελεχή διαβούλευση με τον κλάδο και τους βασικούς ενδιαφερόμενους» υπογράμμισε.
«Μία σημαντική συμβολή»
Η υπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν είπε ότι η προσέλκυση κορυφαίων φοιτητών από όλο τον κόσμο «δεν είναι καλό μόνο για τα πανεπιστήμιά μας – είναι απαραίτητο για την οικονομία μας και την οικοδόμηση ζωτικών παγκόσμιων σχέσεων».
«Αλλά ο αριθμός των μελών της οικογένειας που μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από φοιτητές έχει αυξηθεί σημαντικά. Είναι σωστό να αναλάβουμε δράση για να μειώσουμε αυτόν τον αριθμό, ενώ διατηρούμε [μια] δέσμευση στη Διεθνή Εκπαιδευτική Στρατηγική μας, η οποία συνεχίζει να εμπλουτίζει τον εκπαιδευτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου και να συνεισφέρει σημαντικά στην ευρύτερη οικονομία», πρόσθεσε.
Η Διεθνής Στρατηγική για την Εκπαίδευση είχε ως στόχο να δει τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου να εκπαιδεύουν 600.000 φοιτητές από το εξωτερικό μέχρι το 2030. Ο στόχος επιτεύχθηκε πέρυσι.
Πηγή: in.gr
Latest News
Συλλυπητήριο μήνυμα Μητσοτάκη για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη: Τρανό παράδειγμα πετυχημένου Έλληνα
Το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βαρή Βαρδινογιάννη
Motor Oil για Βαρδή Βαρδινογιάννη: Οι αξίες του πυξίδα για την πορεία της εταιρείας
Οι ανακοινώσεις του ομίλου της Motor Oil και των εργαζομένων για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη
Ψηφιακά από την Παρασκευή 15/11 η ακινησία οχημάτων λόγω κλοπής και θανάτου του ιδιοκτήτη
Τι αναφέρει η κοινή απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή
Πρόωρες εκλογές στις 23 Φεβρουαρίου στη Γερμανία
Εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα στη Γερμανία με τον παράγοντα Τραμπ να αποτελεί ερωτηματικό για την επόμενη μέρα
Πέθανε ο ποιητής και στιχουργός Μιχάλης Γκανάς
Σε ηλικία 80 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός ποιητής και στιχουργός Μιχάλης Γκανάς.
Η ανακοίνωση της οικογένειας για το θάνατο του Βαρδή Βαρδινογιάννη
Μαζί με τη σύζυγό του Μαριάννα, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ανέπτυξαν πλούσιο φιλανθρωπικό έργο
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος επιχειρηματίας
Με ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά στον τόπο και το κοινό καλό, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ξεχώρισε για τη βαθιά του αγάπη στην πατρίδα και τον συνάνθρωπο
Οι πολίτες της ΕΕ καλούνται να στοκάρουν προμήθειες για περίπτωση κρίσης
Τι συστήνει στους Ευρωπαίους η έκθεση των 165 σελίδων για την πολιτική και στρατιωτική ετοιμότητα της ΕΕ
Αλλάζουν όλα στο κληρονομικό δίκαιο για ακίνητα, κινητά και άυλη περιουσία
Τι προβλέπει η ιστορικής σημασίας νομοθετική μεταρρύθμιση για το κληρονομικό δίκαιο
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα Γαλλία - Ισραήλ
Με φρούριο θα μοιάζει το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα Γαλλία – Ισραήλ με τις αρχές της χώρας να έχουν κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς