
Η αμερικανική Adobe ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενσωματώνει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο Photoshop, πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της σουίτας εφαρμογών Creative Cloud με την τεχνολογία γενετικής ΑI.
Adobe: Mεγάλο deal 20 δισ. δολ. για εξαγορά της startup Figma
Εφαρμογές όπως το Dall-E της OpenΑΙ και το Midjourney της ομώνυμης εταιρείας επιτρέπουν ήδη στους χρήστες να δημιουργούν πρωτότυπες εικόνες απλά περιγράφοντάς το περιεχόμενο που θέλουν. Μέχρι σήμερα όμως δεν χρησιμοποιούνται ευρέως για εμπορικούς σκοπούς λόγω νομικών ζητημάτων που αφορούν τα δεδομένα με τα οποία εκπαιδεύονται οι αλγόριθμοι.
Η Adobe διαβεβαιώνει τώρα ότι οι χρήστες του Photoshop δεν θα κινδυνεύουν από αγωγές για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι η τεχνολογία της, την οποία ονομάζει Firefly, εκπαιδεύτηκε νόμιμα με εικόνες του Adobe Stock.
Έπειτα από δοκιμές περίπου έξι εβδομάδων, η εταιρεία προσθέτει στο Photoshop –το δημοφιλέστερο πρόγραμμά της- νέα εργαλεία AI όπως το «Generative Fill», το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να επεκτείνουν υπερβολικά κροπαρισμένα αρχεία και να εισαγάγουν εικόνες απλά περιγράφοντάς τες με λόγια.
Το εργαλείο μπορεί για παράδειγμα να πάρει την εικόνα ενός λουλουδιού και να τη μετατρέψει σε ανθισμένο λιβάδι με ένα βουνό στο φόντο.
Πρόθεση της Adobe δεν είναι να καταργήσει τους γραφίστες αλλά να τους διευκολύνει στη δημιουργία νέων εικόνων, διαβεβαίωσε ο Ίλαϊ Γκρίνφιλντ, διευθυντής τεχνολογίας ψηφιακών μέσων στην Adobe.
Στο παρελθόν, είπε, οι χρήστες έπαιρνε να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο στην αναζήτηση κατάλληλων εικόνων, τις οποίες έπρεπε να επεξεργάζονται και να συνδέουν με το χέρι.
«Επιταχύνει δραματικά την παραγωγική διαδικασία» είπε ο Γκρίνφιλντ.
To Photoshop πάντως διαθέτει ήδη ορισμένα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως το εργαλείο που επιλέγει αντικείμενα και τα απομονώνει από το φόντο, απαλλάσσοντας το χρήστη από την κοπιαστική και ανιαρή εργασία του «ξεγυρίσματος».
Διαθέτει επίσης μια σειρά από «νευρωνικά φίλτρα», τα οποία επιλέγουν αυτόματα τα μάτια, τα μαλλιά ή τα φρύδια των εικονιζόμενων, αλλάζει την ηλικία τους, ακόμα και την κατεύθυνση του βλέμματός τους.
Πηγή: in.gr


Latest News

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες

Οι start-ups που δημιουργούν εργαλεία παραγωγικότητας είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της ΑΙ - Ποιες είναι
Οι επενδυτές ποντάρουν σε AI startups που αναπτύσσουν πρακτικές εφαρμογές της ΑΙ αναζητώντας μεγάλα κέρδη χωρίς τεράστιες δαπάνες

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με την τεχνητή νοημοσύνη
To ChatGPT, όπως και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, εξελίσσονται χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους για μια ευρεία γκάμα αναζητήσεων

Ποιες είναι οι 10 χώρες με τα περισσότερα ταλέντα στην AI
Έρευνα της Microsoft, με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων σε 31 χώρες, έδειξε ότι το 66% των επιχειρήσεων δεν θα προσλάμβανε κάποιον χωρίς δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη

Η συμβολή της ΑΙ στην κατανόηση της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη
Τα πρώτα αποτελέσματα της χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη

Alphabet και Nvidia επενδύουν στην εταιρεία του Σάτσκεβερ, συνιδρυτή της OpenAI
Σύμφωνα με το Reuters, Alphabet και Nvidia επενδύουν στην SSI του Ίλια Σάτσκεβερ που είχε αποχωρήσει πέρυσι από την OpenAI δημιουργό του ChatGTP

Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές
Για την ανάγκη επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος από τις ΗΠΑ, μίλησε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics and Political Science

Παπαστεργίου: Ειδική γραμματεία για την AI στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
«Η Ελλάδα είναι ένα τρένο που ξεκινάει σιγά σιγά και θα τρέξει γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα για να μην χάσουμε χρόνο», σημείωσε ο κ. Ππαστεργίου

Η xAI του Μασκ προσλαμβάνει ειδικούς να χαλιναγωγήσουν το αθυρόστομο chatbot
Το Grok εκστομίζει ακατάλληλη φρασεολογία και ρατσιστικά σχόλια