Οι ανησυχίες για το ανώτατο όριο του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για τις επόμενες κινήσεις της  Federal Reserve ασκούν πιέσεις στις αγορές, συμπαρασύροντας χαμηλότερα και τα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων, γεγονός που οδήγησε σε πτώση σε ολόκληρη την αγορά των μεγάλων κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 3% στα 26.207,42 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Το Ether έχασε περίπου το ίδιο ποσοστό και διαπραγματεύτηκε στα 1.787,17 δολάρια.

Ποιο stablecoin αναζητά στήριγμα στο bitcoin

Την Τετάρτη, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι είπε ότι οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους εξακολουθούν να είναι κλειστές για τα επίπεδα δαπανών – με οκτώ ημέρες να απομένουν έως ότου οι ΗΠΑ κινδυνεύσουν από χρεοκοπία.

Το Bitcoin και ο αιθέρας βρίσκονται σε ρυθμό για τον χειρότερο μήνα του 2023, με πτώση 10% και 6%, αντίστοιχα. Το Bitcoin υποχώρησε σχεδόν 8% για το τρίμηνο, αφού ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο με άνοδο 71%. Το Ether υποχώρησε 2%, αφού σημείωσε άνοδο 52% το 1ο τρίμηνο.

Οι εκτιμήσεις για το μέλλον

Αναλυτές πάντως τονίζουν, ότι καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, το bitcoin θα μπορούσε να ανακάμψει σημαντικά, ιδιαίτερα εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ συμφωνήσει σε μια λύση για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους.

Ενώ η οικονομική ανάκαμψη είναι πιθανό να είναι σταδιακή (και είναι πιθανές μερικές ακόμη αυξήσεις επιτοκίων ), τα περισσότερα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα βελτιώνονται συνολικά, αντί να χειροτερεύουν.

Όπως γράφει το coindesk.com αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το Bitcoin θα γίνει μάρτυρας μιας σταδιακής εισροής περαιτέρω επενδύσεων, μια διαδικασία που πιθανότατα θα επιταχυνθεί από το μισό του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News