Ο Πύργος του Άιφελ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα μνημεία του κόσμου και το σύμβολο του Παρισιού.
Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και έχει ύψος 324 μέτρα.
Ο Πύργος του Άιφελ και οι αντιδράσεις των Παριζιάνων όταν τον πρωτοαντίκρισαν
Το 1930 παρουσιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Andre Basdevant μία πρόταση για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περαιτέρω το τεράστιο αρχιτεκτονικό μνημείο.
Ο Γάλλος αρχιτέκτονας πρότεινε τη δημιουργία ενός τεράστιου χώρου πάρκινγκ, ο οποίος μάλιστα θα σκέπαζε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του Πύργου του Άιφελ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Συγκεκριμένα ο χώρος στάθμευσης θα χτιζόταν στο δεύτερο επίπεδο και στα δεξιά και αριστερά του τεράστιου μνημείου θα κατασκευαζόταν μια ελικοειδής διαδρομή μέσω της οποίας τα οχήματα θα αποκτούσαν πρόσβαση στο δεύτερο επίπεδο.
Σύμφωνα με το carandmotor.gr η εταιρεία διαχείρισης του Πύργου του Άιφελ απέρριψε την πρόταση του Γάλλου αρχιτέκτονα, και κάπως έτσι το σύμβολο της Γαλλίας και του Παρισιού κατάφερε να ταξιδέψει στον 21ο αιώνα με την αρχική του μορφή.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1931 ο Πύργος του Άιφελ είχε χάσει τον τίτλο του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο από το Empire State Building της Νέας Υόρκης γεγονός που έδωσε την αφορμή ώστε να αναζητηθούν νέες, πρακτικότερες χρήσεις για τον μεταλλικό δημιούργημα του Γουστάβο Άιφελ.
Πηγή: in.gr
Latest News
«Putin», μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έρχεται στον κινηματογράφο – όχι φυσικά ο ίδιος, αλλά μία εκδοχή του που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε μια ταινία που θα συζητηθεί.
Ποιος σκότωσε το ρέιβ - Η παγκόσμια παρακμή του κλάμπινγκ
Από το Βερολίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, το κλάμπινγκ στις πρωτεύουσες των πάρτι του κόσμου τελειώνει νωρίτερα
Charlie Hebdo: «Παραμένουμε απτόητοι»
Δέκα χρόνια μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό διοργάνωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας. Το θέμα της: ο Θεός και η χριστιανική θρησκεία.
«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη
Η Ελλάδα μετά την βαριά κρίση του 2010-2014, που συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι το 2017 και τυπικά μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πέρασε όπως όλος ο κόσμος, τον Covid-19 και την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.
Η τελετή απονομής και οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες
Στο «Emilia Pérez» του γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, το οποίο απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών, απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας
Έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Τσαρλς Ντίκενς – Σπάνια αντικείμενα
Μια έκθεση με σπάνια αντικείμενα που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο Λονδίνο
Πέθανε ο ηθοποιός των «Star Wars» Άνγκους ΜακΊνες
Ο ηθοποιός Άνγκους ΜακΊνες πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε με μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook η οικογένειά του.
Μαργαρίτης Σχοινάς: «Να επιστρέψουν τα Ελγίνεια»
Μιλώντας στη βρετανική Telegraph ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ζητεί να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
Οι «δίδυμες» πόλεις Νόβα Γκόριτσα και Γκορίτσια
Για πρώτη φορά, ένα διασυνοριακό ζευγάρι πόλεων γίνεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, με αέρα από κεντροευρωπαϊκό μπαρόκ και σοσιαλιστική ουτοπία.
Οι 10 σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις εντός του 2024
Οι ανακαλύψεις αλλάζουν την Ιστορία, αποκαλύπτουν άγνωστα κεφάλαιά της και θέτουν νέα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.