Ο Πύργος του Άιφελ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα μνημεία του κόσμου και το σύμβολο του Παρισιού.

Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και έχει ύψος 324 μέτρα.

Ο Πύργος του Άιφελ και οι αντιδράσεις των Παριζιάνων όταν τον πρωτοαντίκρισαν

Το 1930 παρουσιάστηκε  από τον αρχιτέκτονα Andre Basdevant μία πρόταση για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περαιτέρω το τεράστιο αρχιτεκτονικό μνημείο.

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας πρότεινε τη δημιουργία ενός τεράστιου χώρου πάρκινγκ, ο οποίος μάλιστα θα σκέπαζε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του Πύργου του Άιφελ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Got Weird (@gotweird)

Συγκεκριμένα ο χώρος στάθμευσης θα χτιζόταν στο δεύτερο επίπεδο και στα δεξιά και αριστερά του τεράστιου μνημείου θα κατασκευαζόταν μια ελικοειδής διαδρομή μέσω της οποίας τα οχήματα θα αποκτούσαν πρόσβαση στο δεύτερο επίπεδο.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr η εταιρεία διαχείρισης του Πύργου του Άιφελ απέρριψε την πρόταση του Γάλλου αρχιτέκτονα, και κάπως έτσι το σύμβολο της Γαλλίας και του Παρισιού κατάφερε να ταξιδέψει στον 21ο αιώνα με την αρχική του μορφή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1931 ο Πύργος του Άιφελ είχε χάσει τον τίτλο του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο από το Empire State Building της Νέας Υόρκης γεγονός που έδωσε την αφορμή ώστε να αναζητηθούν νέες, πρακτικότερες χρήσεις για τον μεταλλικό δημιούργημα του Γουστάβο Άιφελ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή
«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη
Tέχνη και Ζωή |

«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη

Η Ελλάδα μετά την βαριά κρίση του 2010-2014, που συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι το 2017 και τυπικά μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πέρασε όπως όλος ο κόσμος, τον Covid-19 και την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.