Μήνυμα πως η Ελλάδα γίνεται ένα τεχνολογικό hub, ανεβαίνοντας διαρκώς σε υψηλότερο βάθρο, έστειλε η Αντα Λυμπεροπούλου CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, μιλώντας στον ΟΤ, κατά την τρίτη ημέρα της Beyond 2023.

Όπως είπε η κ. Λυμπεροπούλου, συμβαίνουν «εκπληκτικά τεχνολογικά επιτεύγματα στη χώρα, εμβληματικές επιτυχίες», κατί το οποίο -σλυμφωνα με την ίδια «δημιουργεί κύμα πρόσθετων επενδύσεων».

«Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο και πρέπει να δουλέψουμε αυτή την επιτυχία», πρόσθεσε.

Ανταγωνιστικά προγράμματα

Αναφερόμενη στον ρόλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, η κ. Λυμπεροπούλου τόνισε ότι «στόχος  είναι να δημιουργούμε ανταγωνιστικά προγράμματα για επενδύσεις σε funds. H τεχνολογία είναι πολύ βασικός πυλώνας. Προσπαθούμε να ανοίξουμε την αλυσίδα αξίας. Να προσελκύσουμε και άλλους φορείς από το εξωτερικό».

Όπως τόνισε η ίδια «στόχος να διατηρήσουμε την τεχνολογικά καινοτομία στην Ευρώπη. Εμείς δεχόμαστε αιτήσεις από VC funds τα οποία θα επενδύσουν σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ακολουθούμε μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου».

Τέλος, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι στο τέλος της ημέρας δεν μπορεί να υπάρχει διαχειριστής, αν δεν έχει πείσει ιδιώτες επενδυτές να βάλουν άλλα τόσα χρήματα. «Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες επενδύσεων σε επιχειρήσεις. Τα κίνητρα, τα κριτήρια για την επιλογή της τελικής επιχείρησης, πρέπει να είναι δικά τους. Εμείς δεν έχουμε λόγο για το όνομα, αλλά ξέρουμε την κατηγορία π.χ deep tech, τρόφιμα«. Και μετά -όπως επανέλαβε- θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News