
Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για μία προσωρινή συμφωνία με τον Λευκό Οίκο σχετικά με την οροφή του ύψους δανεισμού των ΗΠΑ, η επόμενη πρόκληση για τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, είναι να την προωθήσει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν ήδη να την καταψηφίσουν.
Καθώς οι διαπραγματευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων καταρτίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας για την άρση του ορίου δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Μακάρθι είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει στην ανάληψη παρασκηνιακής δράσης.
ΗΠΑ: Συμφωνία στο παρά πέντε για το χρέος
“Θα προσπαθήσουμε” να σταματήσουμε την ψήφισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Τσιπ Ρόι, που έχει σημαντική θέση μεταξύ των μελών της σκληροπυρηνικής ομάδας (the House Freedom Caucus) στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Αγκάθια» για τον Μακάρθι
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία ασκούν κριτική στο χρονικό πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά και στους όρους επί των οποίων αυτή καταρτίστηκε, καθώς οι όροι δημοσιοποιούνται.
Ωστόσο, ο Μακάρθι δηλώνει ότι αναμένει πως η αναφερόμενη συμφωνία θα προσελκύσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι θα συνομιλήσουν σήμερα το απόγευμα για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία αναθεώρησης της οροφής δανεισμού των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Μπαίντεν θα ενημερώσει τους Δημοκρατικούς για τη συμφωνία στις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα Ουάσινγκτον), όπως ανέφερε σήμερα σε μία σχετική επιστολή του, ο Χακίμ Τζέφρις ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Πλούσιους νέους Αμερικανούς αναζητά η Μποτσουάνα για τα διαμάντια της
Για να πουλήσει διαμάντια, η Μποτσουάνα αξιοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα οπως το Instagram και το TikTok

Η Ευρώπη αναζητά νέες διαστημικές συνεργασίες στην ταραχώδη εποχή Τραμπ
Η Ευρώπη θέλει να τονώσει την άμυνα της και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην άμυνα

Γιατί η Ευρώπη υστερεί στη δημιουργία υπερπλουσίων
Οι σημαντικές εμπορικές πρωτεύουσες στην Ευρώπη και οι επικερδείς τους βιομηχανίες, έδιναν την ευκαιρία για δημιουργία πλούτου αλλά τα «παλιά, καλά χρόνια» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Πυρηνική ενέργεια: Amazon, Google και Meta υποστηρίζουν τον τριπλασιασμό της έως το 2050
Οι τεχνολογικοί γίγαντες ακολουθούν τις τράπεζες ζητώντας νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με πυρηνική ενέργεια για την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών απαιτήσεων και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Τα αφεντικά των Blackstone και Goldman Sachs βλέπουν με καλό μάτι τις πολιτικές Τραμπ
Δύο φωνές που εκπροσωπούν την αφρόκρεμα των CEO στις ΗΠΑ εκθειάζουν τις πολιτικές Τραμπ

LNG: Πως ο υγρός «χρυσός» αναβάθμισε τις ΗΠΑ [γράφημα]
Για τις ΗΠΑ η εξόρυξη LNG είναι το ιερό δισκοπότηρο - Που ποντάρει ο Τραμπ
![Γροιλανδία: Ο ορυκτός πλούτος του νησιού που θέλει διακαώς ο Τραμπ [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/greenland1-600x400.jpg)
Τι κρύβει το υπέδαφος της Γροιλανδίας; [γράφημα]
Η Γροιλανδία, είναι πλούσια σε σπάνιες γαίες αλλά τα αποθέματα που μπορούν να ανακτηθούν φτάνουν το 1,5 εκατ. τόνους

Συναγερμός για τον «τυφώνα» Τραμπ - Τα σχέδια για να σωθεί εμπόριο 1,4 τρισ. δολ.
Οι δασμοί Τραμπ έχει προκαλέσουν αναστάτωση στα επιτελεία των επιχειρήσεων που προσπαθούν να καταστρώσουν σχέδια για να αμβλύνουν τις επιπτώσεις τους

Το αστρονομικό ποσό που έχασαν οι Αμερικανοί από επενδυτικές απάτες το 2024
Οι επενδυτικές απάτες περιλαμβάνουν γενικά ισχυρισμούς ότι ένας καταναλωτής θα έχει μεγάλες αποδόσεις επενδύοντας σε ένα νέο σύστημα κερδοφορίας

Το φλερτ της Κίνας με τους ξένους CEOs και η συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ
Η Κίνα θέλει να φέρει πίσω μεγάλες ξένες επενδύσεις μετά από ένα κύμα φυγής