
Σε ένα ριζικά σχεδιασμένο και ανακαινισμένο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, Ομήρου και Σταδίου μεταφέρονται τα Γραφεία ανώτατης διοίκησης της Eurobank.
Ειδικότερα, το κτήριο που σήμερα έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Eurobank, σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα αποτελούσε στο παρελθόν την έδρα της ασφαλιστικής εταιρείας Φοίνιξ, στη νέα, ριζικά ανακαινισμένη μορφή του, σχεδιασμένο από το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη, θα στεγάσει στις αρχές του επόμενου χρόνου τα γραφεία της ανώτατης διοίκησης της Τράπεζας και θα αποτελέσει ένα σύγχρονο σημείο αναφοράς, συμβάλλοντας στην ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας. Η ανάπτυξη του κτηρίου επιτυγχάνει την αισθητική αναβάθμιση και την ένταξή του στον αστικό ιστό με μια νέα, δυναμική, σύγχρονη και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ευαισθητοποιημένη ταυτότητα.
Φωκίων Καραβίας: Στη ΓΣ του Ιουλίου η απόφαση για την επαναγορά των μετοχών του ΤΧΣ
Τα νέα μορφολογικά στοιχεία
Τα νέα μορφολογικά στοιχεία του κελύφους, σύμφωνα με ενημέρωση από μέρους της τράπεζας, επιλέχθηκαν με μια προσέγγιση σύγχρονη αλλά και ταυτόχρονα διαχρονική και λειτουργική, αποφεύγοντας τον εφήμερο εντυπωσιασμό σε φόρμες και υλικά. Αποδίδουν και συστήνουν ξανά το κτίριο στην πόλη και τους χρήστες του, βελτιωμένο ενεργειακά και λειτουργικά, προσεκτικά συναλλασσόμενο με τα γειτονικά του κτίρια δεδομένου του κομβικού σημείου στο οποίο βρίσκεται. Επίσης επιτυγχάνεται η ολική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων και η δημιουργία πράσινου δώματος με γνώμονα την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας και ενεργειακής απόδοσης, ενός σύγχρονου και πράσινου κτηρίου γραφειακών χώρων με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED.
Το σύνολο του κτηρίου ενισχύεται στατικά και εκσυγχρονίζονται όλες οι Η/Μ εγκαταστάσεις. Δημιουργούνται νέοι πυρήνες κυκλοφορίας ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες απαιτήσεις πυρασφάλειας και να κατασκευαστεί ένα κτήριο γραφείων σχεδιασμένο για όλους.
Το κτήριο αναμένεται να έχει περίπου 100 θέσεις εργασίας, ενώ στην ταράτσα του το δώμα αποτελεί χώρο πρασίνου και αναψυχής των χρηστών του κτηρίου.
Πηγή: ΑΠΕ


Latest News

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ το Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Δωδώνη: Στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία με 110 εκατ. ευρώ η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία
Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναλαμβάνουν τον δανεισμό, 95 εκατ. ευρώ, της «Δωδώνη» - Είσοδος με επώνυμο προϊόν στη φέτα για τους Αφούς Σαράντη

Παρελθόν ο Μαρινόπουλος από τη Marks & Spencer - Πέρασε στα χέρια του μητρικού ομίλου
Μονομετοχική πλέον η Marks & Spencer στην Ελλάδα - Μέσα σε ένα μόλις μήνα, άλλαξε το ΔΣ της εταιρείας - Εκτός ο Στέφανος Μαρινόπουλος

Κατασκευή φράγματος στον Ασωπό από τον όμιλο AKTOR
Το έργο είναι συμβατό με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.