Με πορεία οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν από την Ζώνη στο υπουργείο Ναυτιλίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για τον θάνατο ενός 47χρονου συναδέλφου τους την ώρα της δουλειάς.

Μακραίνει η λίστα των εργατικών δυστυχημάτων: Από το Πέραμα και τα λατομεία ως τους διανομείς – Τι φταίει

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στους δρόμους του Πειραιά ενώ οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους κάνουν λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και ανακοίνωσαν συνέχεια των κινητοποιήσεων με μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Πέραμα στις 18.30 και νέα απεργία αύριο, Τετάρτη.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό του συνδικάτου μετάλλου ενώ ακολουθούσαν πανό άλλων σωματείων, καθώς και πανό φοιτητικών συλλόγων που βρέθηκαν στο Πέραμα για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Ένταση στο υπουργείο Ναυτιλίας

Όταν η πορεία έφτασε στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο οι εργαζόμενοι αποδίδουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στη Ζώνη, με απουσία ελέγχων και κενά ασφαλείας, επικράτησε μικροένταση με την αστυνομία, καθώς βρήκαν κλειστές τις πόρτες.

Στη συνέχεια κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο χώρο φωνάζοντας συνθήματα. Εκεί πραγματοποιούν συγκέντρωση ενώ αντιπροσωπεία των απεργών συναντάται με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο εργαζόμενοι κρέμασαν μαύρα πανιά στο κτίριο του υπουργείου.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαλδίβες: Απαγόρευση σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Επικαιρότητα |

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Επικαιρότητα |

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ

Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.