
Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν να μπούμε και επίσημα στο καλοκαίρι. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό οι τουρίστες έχουν αρχίσει να συρρέουν στη χώρα μας, ενώ όσο «φουντώνει» η τουριστική περίοδος τόσο θα αυξάνονται κατακόρυφα και οι αφίξεις των τουριστών.
Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας αποτελεί η Μύκονος, η οποία ωστόσο, όπως έχει γίνει κατανοητό τα τελευταία χρόνια, αποτελεί προορισμό για υψηλά βαλάντια.
Οι νέες «περιπέτειες» Νουσρέτ στη Μύκονο, τι ξεπουλάει του Αγίου Πνεύματος και το μπλόκο στον ΟΛΠ
Η χλιδή που πρεσβεύει το «νησί των Ανέμων» αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς. Από την διαμονή, την τιμή της ξαπλώστρας, το φαγητό, ακόμα και το ποτό.
Ωστόσο, όπως φαίνεται υπάρχουν κάποιοι μαγαζάτορες, οι οποίοι στο όνομα αυτής της πολυτέλειας, ξεφεύγουν λίγο και χάνουν το όριο. Το είδαμε και πέρσι με τις καταγγελίες για τα «χρυσά καβουροπόδαρα», τα οποία είχαν γίνει θέμα μέχρι και στα διεθνή ΜΜΕ. Έτσι και φέτος.
Νέες καταγγελίες για εξωφρενικούς λογαριασμούς
Συγκεκριμένα, εστιατόριο στο «νησί των ανέμων» φέρεται να δεχτεί δεκάδες αρνητικές κρητικές για την υπερχρέωση των γευμάτων και των ποτών που προσφέρει. Τα τελευταία θύματα ήταν μια άτυχη παρέα Βρετανών.
Οι παραθεριστές ισχυρίζονται ότι το παραλιακό εστιατόριο είναι μια «απάτη» που παρασύρει τους τουρίστες στο εσωτερικό του πριν τους παρουσιάσει λογαριασμούς έως και 1.200 ευρώ…
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, για το συγκεκριμένο εστιατόριο φέρεται να «έχει γίνει μια σειρά παραπόνων από πελάτες που δεν γνώριζαν τις υψηλές τιμές για τα γεύματα και τα ποτά».
Από τα φερόμενα θύματα, ήταν ένα ζευγάρι Βρετανών που «έπαθε το σοκ της ζωής του όταν τους δόθηκε ο λογαριασμός στο beach bar του εστιατορίου».
Οι «χρυσες» παραγγελίες
«Οι νιόπαντροι Λίντσεϊ Μπριν και Άλεξ πέρασαν από το εστιατόριο για ένα ‘γρήγορο σνακ’ ένα απόγευμα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους» γράφει το δημοσίευμα παραθέτοντας την περιγραφή της Λίντσεϊ : «Μας είπαν αμέσως ‘θέλετε στρείδια;’. Ήταν πολύ επιθετικοί. Είπαμε ‘ναι’ και εκείνος είπε ‘μια ντουζίνα;’, οπότε είπαμε ναι γιατί μια ντουζίνα είναι μια τυπική παραγγελία».

Και συνέχισε ισχυριζόμενη ότι «όταν ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, πήγα στην τουαλέτα και έβαλαν τον άνδρα μου να πάει σε ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος του καταστήματος για να πληρώσει, κάτι που είναι περίεργο. Του έδωσαν τον λογαριασμό και ήταν πάνω από 400 ευρώ. Ήταν σοκαρισμένος και ζήτησε εξηγήσεις».
Παρόμοια είναι και η ιστορία της 43χρονης Σέριλ, όταν ισχυρίστηκε ότι η παρέα των φίλων της «παραπλανήθηκε και πλήρωσε πάνω από 1.300 λίρες για δύο πιάτα, μια σαλάτα και ψωμί.
Η Τζέσικα με τον Άνταμ, ένα νεαρό ζευγάρι, υποστήριξαν ότι κλήθηκαν να πληρώσουν «800 ευρώ για δύο ποτά, τέσσερα καβουροπόδαρα και μια σαλάτα στο γνωστό εστιατόριο».
Το ζευγάρι είπε ότι «πίστευε ότι τα κοκτέιλ κόστιζαν 25 ευρώ το καθένα όταν παρήγγειλε, αλλά αφού απόλαυσαν δύο μοχίτο, τέσσερα καβουροπόδαρα και μια ελληνική σαλάτα, τους έδωσαν έναν λογαριασμό ύψους 800 ευρώ», όπως ισχυρίζονται.
Φαίνεται ότι τέτοιες αναφορές έρχονται πυκνά στη σελίδα του εστιατορίου στο TripAdvisor – μερικές από τις οποίες είναι μόλις πριν από τρεις ημέρες. Ένα άτομο δήλωσε: «Αν μπορούσα να τους δώσω μείον 10 αστέρια, θα το έκανα. Θα φροντίσουμε όλοι όσοι γνωρίζουμε και δεν γνωρίζουμε να μην πάνε εκεί ΠΟΤΕ. Μας χρέωσαν υπερβολικά εμένα και τη παρέα μου: Κοκτέιλ 50 ευρώ το καθένα. Μπύρα 40 ευρώ, πόδια καβουριού 450 ευρώ, πούρο 180 ευρώ. Ποιος στον κόσμο έχει τέτοιες τιμές; Μην πάτε εκεί. Θα βρουν τρόπο να σας χρεώσουν παραπάνω ακόμα και αν απλά περάσετε από εκεί… απατεώνες!».
Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται πάντα στους πολίτες είτε βρίσκονται στη Μύκονο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας (αλλά και ολόκληρου του πλανήτη) να κοιτούν πρώτα τον κατάλογο πριν αποφασίσουν να μπουν σε ένα μαγαζί για φαγητό ή ποτό.
Πηγή: in.gr


Latest News

Επιστροφή 15,9 εκατ. ευρώ σε αγρότες του ΕΦΚ από την ΑΑΔΕ
Η νέα απλοποιημένη διαδικασία πληρωμής, τόσο για αυτή τη δόση όσο και για τις επόμενες, πραγματοποιείται αυτόματα, σημειώνει η ΑΑΔΕ

Οι έξι αλλαγές στις κληρονομιές - Τι έχει κλειδώσει, τι εξετάζεται
Έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για τις περιπτώσεις διαζυγίου, διαδοχής συγγενών και συμφώνου συμβίωσης, όταν δεν υπάρχει διαθήκη
![Eurobank: Οι δασμοί Τραμπ και η ελληνική οικονομία – Ποιες είναι οι προκλήσεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/trump3-scaled-1-e1732639305187-600x396.jpg)
Οι δασμοί Τραμπ και η ελληνική οικονομία - Ποιες είναι οι προκλήσεις [γράφημα]
Το δημογραφικό πρόβλημα, το επενδυτικό κενό, η χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας είναι μερικά από τα βασικά ζητήματα, σύμφωνα με τη Eurobank

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου - Τι συζήτησαν
Ο κ. Ντόναχιου συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση «για τον δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί» - Οι δασμοί και η ρήτρα διαφυγής για την Άμυνα

Πόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι [πίνακες]
Οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ)

Εθνική Τράπεζα: Τα 23 ελληνικά προϊόντα που κινδυνεύουν από τους δασμούς Τραμπ
Οι ελιές και το ελαιόλαδο, είναι τα κυριότερα προϊόντα, με σωρευτικές εξαγωγές απο 1 δισ. το καθένα προς τις ΗΠΑ

«Ήρθε η στιγμή για την κατάργηση του πλαφόν στα καύσιμα» - Τι ζητούν οι βενζινοπώλες
Τέλη Απριλίου εκπνέει η εξάμηνη παράταση του μέτρου για το πλαφόν - Έκρηξη παραβατικότητας στα καύσιμα καταγγέλουν οι βενζινοπώλες - Τι ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης

Σε κίνδυνο φτώχειας 1 στους 4 Ελληνες - Πιο εκτεθειμένα τα παιδιά
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια στην Ελλάδα - Παιδιά, γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες βρίσκονται πιο κοντά στη φτώχεια

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης
![ΤτΕ: Στα 4,1 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το α΄ τρίμηνο [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
ΤτΕ: Στα 4,1 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το α΄ τρίμηνο [πίνακας]
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος