![Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζει τα βήματα πίσω](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/07/xrimat.jpg)
Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές να παραμένουν κυρίαρχοι αλλά και επιλεκτικοί σε πλείστες περιπτώσεις, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν δεύτερες σκέψεις για το εύρος της τρέχουσας διόρθωσης.
Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,59% στις 1.217,90 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.
Η αγορά ήδη έχει κάνει ένα pullback προκειμένου να αποσυμφορήσει λίγο τις υπεραγορασμένες ζώνες στις οποίες έχει περιέλθει, αλλά και να βελτιώσει τα επίπεδα ρευστότητας που διατηρεί στην εργαλειοθήκη της. Και μέχρι τώρα, η απορρόφηση της προσφοράς είναι ικανοποιητική, ενισχύοντας και την εμπιστοσύνη των αγορασμένων.
Άλλωστε, μετά τα εντυπωσιακά μετεκλογικά κέρδη, η αναδίπλωση και η αναζήτηση άλλων τοποθετήσεων στο ταμπλο είναι μια εξέλιξη λίγο έως πολύ αναμενόμενη, ίσως και επιθυμητή στην παρούσα. Το θετικό επίσης είναι ότι αυτή δεν συνδέεται με το αρνητικό διεθνές κλίμα, επιβεβαιώνοντας ότι το “σύμπαν” του ΧΑ παραμένει αυτονομημένο και με τους δικούς του καταλύτες.
Η εικόνα στο ταμπλό
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Coca Cola, Alpha bank και ΓΕΚ Τέρνα δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Quest, Eurobank, Βιοχάλκο, Τιτάν, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και Aegean. Θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξέσπασε στις δημοπρασίες το ΧΑ – Με κέρδη πάνω από τις 1.560 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/12_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Ξέσπασε στις δημοπρασίες το ΧΑ - Με κέρδη πάνω από τις 1.560 μονάδες
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,03% στις 3.814,54 μονάδες - Ποιοι ξεχώρισαν στο ταμπλό
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Καθήλωση των δεικτοβαρών πέριξ των 1.550 μονάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x512-1-600x400.jpg)
Καθηλώνουν οι δεικτοβαρείς το ΧΑ πέριξ των 1.550 μονάδων
Η διόρθωση ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβαρύνει τη γενική εικόνα
![AXIA: Συνέχεια στις ισχυρές επιδόσεις αναμένει από την Τράπεζα Κύπρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/trapeza-kyprou-600x400.jpg)
AXIA για Τράπεζα Κύπρου: Αναμένει ισχυρές επιδόσεις - Πού να εστιάσουν οι επενδυτές
Η ΑΧΙΑ επίσης αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα από προμήθειες θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές παρόμοια με το προηγούμενο τρίμηνο
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν του ΧΑ
Η αγορά βρίσκεται σε μια διαδικασία συγκέντρωσης δυνάμεων και αφομοίωσης των επιπέδων πριν μπει στο επόμενο σκέλος της κίνησής της
![Κεφαλαιαγορά: Στο μικροσκόπιο των χρηματιστών το νομοσχέδιο Χατζηδάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,