
Πολλές φορές, ο Αρκάς τοποθετείται με τον δικό το μοναδικό τρόπο για τα θέματα της επικαιρότητας. Άλλωστε έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από τότε που είχε βγάλει μία σειρά από τις δημιουργίες του με θέμα τις εκλογές.
Στο σημερινό σκίτσο βλέπουμε ένα υποψήφιο να μιλά με έναν ψηφοφόρο.
-Ελπίζω στην ψήφο σας, για να διώξουμε τους κλέφτες!
-Ενα, δύο, τρία τέσσερα…
Το νέο σκίτσο

Λίγα λόγια για αυτόν
Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.
Δύο βιβλία του Πέτρου Μαρτινίδη αναφέρονται σε έργα του Αρκά, ένα από τα οποία έχει εικονογραφηθεί με strips από τη δουλειά του. Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι «φοβικά». Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.


Latest News

Σε ποια χώρα τα σούπερ μάρκετ επωφελήθηκαν εις βάρος των καταναλωτών
Τα σουπερμάρκετ της Αυστραλίας αύξησαν το περιθώριο κέρδους, τη στιγμή που το κόστος ζωής εκτοξεύεται, λέει η ρυθμιστική αρχή της χώρας

Ο Νίκος Παπαευσταθίου νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
Ο Νίκος Παπαευσταθίου υπέβαλε το πρωί την παραίτησή του από το ΕΚΑΒ, μετά από πάρα πολλά χρόνια στα ηνία του φορέα

Απόπειρα απάτης μέσω email με δήθεν επιστολή της υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως επισημαίνεται το email κρύβει κίνδυνο παγίδευσης των χρηστών του διαδικτύου, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα οι αποστολείς του συγκεκριμένου mail.

Καμπανάκι ειδικών για το δημογραφικό - Η πρόβλεψη για το 2100
Οι 19 δήμοι με την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού

Πλαστά πτυχία αγγλικών στη Ρόδο προς 1.200€ – Η εμπλοκή της προϊσταμένης της Πολεοδομίας
Στα ίχνη ενός δεύτερου κυκλώματος για την παράτυπη απόκτηση πτυχίων φτάνουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαρροές των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ, έφεραν μηνύσεις - To Signal Gate
Αμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε αναπάντεχα προσκεκλημένος σε απόρρητη διαδικτυακή συζήτηση - Η υπόθεση γνωστή ως «Signal Gate» προκαλεί πονοκέφαλο στον Τραμπ -

Αφρικανική σκόνη, βροχές και δυνατοί άνεμοι
Ο καιρός ανά περιοχή – Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

«Δεν συζητήθηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες» - Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να «μαζέψουν» τη διαρροή
Ενώπιον της Γερουσίας βρέθηκαν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για να δώσουν εξηγήσεις

Σε δίκη η Boeing για τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα 737 MAX
Η υπόθεση αφορά σε παραπλανητικές δηλώσεις της Boeing προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με προβληματικό λογισμικό του 737 MAX

ΗΠΑ: Πώς μία διαρροή αποκαλύπτει τα βάθη της απέχθειας της κυβέρνησης Τραμπ για την Ευρώπη;
Τα μηνύματα που μοιράστηκαν οι υπουργοί του Τραμπ κατά λάθος με δημοσιογράφο του Atlantic αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τους συμμάχους τους στην Ευρώπη