Μπορεί ο τζίρος στο ταμπλό να μην εξέπληξε, όμως ο τρόπος που απορροφήθηκε είναι αξιοπρόσεκτος.
Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν στο μυαλό τους μια μεγάλη γκάμα μετοχών, και όχι μόνο τις “γνωστές” όπως τράπεζες, σωματοφύλακες, blue chips κ.λπ.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σφραγίζεται η μεσοπρόθεσμη συνέχιση, καθώς παραδοσιακά τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν σε νεότερα υψηλά, αργά ή γρήγορα.
Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι ο συνήθης ύποπτος τραπεζικός κλάδος απορρόφησε λιγότερο από 30% της συναλλακτικής δραστηριότητας στην κανονική συνεδρίαση, κάτι που από μόνο του αποτελεί αρνητικό ρεκόρ σε ένα τόσο τραπεζολάγνο Χρηματιστήριο.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις στο σύνολό τους οδηγούν σε πτωτικό κομμάτι του οποίου το εύρος είναι υποπολλαπλάσιο του ανοδικού, ώστε το μόνο που συμπεραίνεται είναι ότι βγαίνουν οι “βιαστικοί”.
Κι όλα αυτά, με τις ευρωαγορές αδύναμες για δεύτερη ημέρα (Eurostoxx -1%) και μια Wall Street να ψάχνει πατήματα.
Τα υψηλά επιτευχθέντα επίπεδα θέλουν τον χρόνο του για να ωριμάσουν, ώστε να ξεκινήσει (ή όχι) νέος κύκλος ανόδου, με το πλείστον των μετοχών, κυρίως εκείνων που οδήγησαν με στάθμιση ή/και με απόδοση τον Γενικό Δείκτη έως εδώ, να είναι ακόμα εξαιρετικές.
Ειδική μνεία στον κλάδο πληροφορικής που συνεχίζει να τραβάει τα επενυτικά βλέμματα, ενώ να ειπωθεί ότι -και πάλι- 13 μετοχές είδαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, μεταξύ αυτών και οι CENER (ιστορικά), ΒΙΟ, ΜΟΤΟ, ΠΕΤΡΟ και ΑΡΑΙΓ.
Τέλος, η ΜΟΗ συναντά και πάλι την κρίσιμη αντίσταση στα 24-24,20 ευρώ, κατοχύρωση της οποίας θα ανοίξει τον δρόμο για τα 28.