Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (NDB), που έχει συσταθεί στη Βραζιλία από τις χώρες-μέλη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), θα επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της για τη χρηματοδότηση περισσότερων προγραμμάτων σε τοπικά νομίσματα προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, η πρόεδρος της τράπεζας Ντίλμα Ρούσεφ.
Η Ρούσεφ εξήγγειλε την αναπτυξιακή πολιτική της τράπεζας στην ομιλία της κατά τη δεύτερη ετήσια συνάντηση των μετόχων της NDB, απαριθμώντας τις επενδυτικές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια, ενώ τόνισε ότι η τράπεζα είναι αναγκαίο να διευρύνει τις δραστηριότητες της ενδυναμώνοντας το ρόλο της ως μιας πλατφόρμας αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.
Foreign Policy: Το νόμισμα των BRICS ροκανίζει την πρωτοκαθεδρία του δολαρίου
Υπό το πλαίσιο αυτό, η NDB θα αυξήσει τη συμμετοχή της σε δράσεις συγχρηματοδότησης με άλλους πολυεθνικούς οικονομικούς φορείς, εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, όπως εξήγγειλε η Ρούσεφ.
Νέο Μέλος;
Η New Development Bank, ο δανειστής με έδρα τη Σαγκάη, πιο γνωστός ως «Brics bank», βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία για την αποδοχή της χώρας ως το ένατο μέλος της, μια κίνηση που θα ενίσχυε τις επιλογές χρηματοδότησής της, καθώς ο ιδρυτικός μέτοχός της η Ρωσία βρίσκεται υπό την πίεση, αλλά και τις απειλές των κυρώσεων.
Η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας θα ενίσχυε τους δεσμούς μεταξύ της τράπεζας, η οποία ιδρύθηκε ως «απάντηση» έναντι των δυτικών ιδρυμάτων του Bretton Woods, και του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στον κόσμο.
«Στη Μέση Ανατολή, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και επί του παρόντος συμμετέχουμε σε έναν κατάλληλο διάλογο μαζί τους», αναφέρει η New Development Bank σε δήλωσή της προς τους Financial Times.
Latest News
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
O Τράμπ πάτησε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ
Πώς η Shein σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η στρατηγική της Shein στοχεύει να αποφύγει την τιμωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για τα αγαθά που προέρχονται από την Κίνα
Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων
Το αφεντικό της Marks & Spencer αντιτίθεται στην πρόθεση του βρετανικού υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει σειρά νέων φόρων
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια
Πώς η Ισπανία έφτασε να είναι το «καμάρι» της οικονομίας της Ευρώπης
Η Ισπανία ως χώρα προσέλκυσης επενδύσεων σε τουρισμό και νέες τεχνολογίες
Ο fast and furious ρυθμός του Trump 2.0 - Τι προβληματίζει τους οικονομολόγους
Η προτίμηση των εμπορικών πολέμων και των απελάσεων έναντι των φορολογικών ελαφρύνσεων δημιουργεί κινδύνους για την οικονομία το 2025.
Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς συναλλάγματος – Τι φέρνει ο Τραμπ
Μετά από πολλά χρόνια «ηρεμίας», οι traders στην αγορά συναλλάγματος βιώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους την αδρεναλίνη των γρήγορων κινήσεων
Πάνω από 3.000 δολάρια η τιμή των χρυσών νομισμάτων της Ζιμπάμπουε
Τα νομίσματα έχουν γίνει ανάρπαστα από θεσμικούς επενδυτές και απλούς πολίτες
AP Funds: Απομείωσαν πλήρως το σύνολο της επένδυσης στην χρεοκοπημένη Northvolt
Τα AP Funds είχαν επενδύσει 5,8 δισ. σουηδικές κορώνες (531 εκατ. δολάρια) σε μετοχές και μετατρέψιμο χρέος της Northvolt