
Αντιμέτωποι με μια «τέλεια καταιγίδα» βρίσκονται οι επιβάτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο φέτος, καθώς η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού και τα ακριβά καύσιμα οδηγούν σε εκτίναξη της τιμής των εισιτηρίων.
Αεροπορικές: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για την αναβάθμιση της πρώτης θέσης
Ενώ πολλοί παραθεριστές ετοιμάζονται για τις πρώτες ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές μετά το καλοκαίρι του 2019, οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν αντικαταστήσει ακόμα όλο το προσωπικό που έδιωξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός που οδηγεί σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα ακριβά καύσιμα, έχει οδηγήσει τις τιμές των εισιτηρίων στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον ετών, με ειδικούς του κλάδου να δίνουν την εξής συμβουλή στους επιβάτες: Κάντε κράτηση νωρίς, σκεφτείτε να πετάξετε σε μικρότερα, λιγότερο πολυσύχναστα περιφερειακά αεροδρόμια και να είστε ευέλικτοι ως προς τις ημέρες που σκοπεύετε να ταξιδέψετε.
Γιατί ακριβαίνουν τα εισιτήρια;
Τα καύσιμα και οι μισθοί είναι δύο από τα μεγαλύτερα έξοδα για τις αεροπορικές εταιρείες – και οι τιμές των καυσίμων φέτος είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με τα τελευταία καλοκαίρια.
Παράλληλα, ο αριθμός των ταξιδιωτών αναμένεται να εκτοξευτεί, τραβώντας τους ναύλους προς τα πάνω. Ήδη, στις ΗΠΑ τα εισιτήρια για πτήσεις από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι 47% υψηλότερα από ό,τι το 2021 και 34% υψηλότεροι από ό,τι την ίδια περίοδο το 2019.
Η αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης έρχεται καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται να επαναφέρουν το προσωπικό στα επίπεδα πλήρους απασχόλησης που είχαν πριν από την πανδημία. Πολλοί πρώην εργαζόμενοι αεροπορικών εταιρειών που απολύθηκαν εγκατέλειψαν τον κλάδο για δουλειές με λιγότερο άγχος και καλύτερες αποδοχές, λένε ειδικοί αναλυτές.
Χωρίς πλήρη στελέχωση, οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν περιθώρια να βρουν αντικαταστάτες πιλότους, αεροσυνοδούς ή μηχανικούς σε περίπτωση που κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο.


Latest News

Η Ferrari δεν φοβάται τους δασμούς Τραμπ - Τι σχεδιάζει
«Είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στους δασμούς Τραμπ», δηλώνει ο CEO της Ferrari

Στο τιμόνι της Loro Piana o γιος του Μπερνάρ Αρνό, Φρεντερίκ
Η LVMH όρισε τον Φρεντερίκ Αρνό ως επικεφαλής της δημοφιλούς ιταλικής μάρκας κασμίρ Loro Piana, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης

«Κύμα» μποϊκοτάζ αμερικανικών προϊόντων - Πώς αντιδρούν οι καταναλωτές ανά τον κόσμο
Την ώρα που οι πωλήσεις της Tesla πέφτουν, ξεφυτρώνουν οι εφαρμογές και οι διαδικτυακές ομάδες, βοηθώντας τους καταναλωτές να επιλέξουν μη αμερικανικά προϊόντα

Ποιοι υπερπλούσιοι αγοράζουν επαύλεις στο Λονδίνο
Αν και τα φορολογικά σχέδια της υπουγού οικονομικών διώχνουν πολλούς πλούσιους, κάποιοι σπεύδουν ομαδόν στο Λονδίνο για αγορές κατοικιών

Πόσα θα εισφέρει η Ford στη υπερχρεωμένη γερμανική θυγατρική της
Ο αντιπρόεδρος της Ford κάλεσε την ΕΕ να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τα EV λέγοντας ότι είναι «θέμα ζήτησης»

Ποιος κολοσσός θα αγοράσει την αμερικανική φαρμακευτική Checkpoint
Η Checkpoint έχει λάβει έγκριση για φάρμακο για τον δεύτερο πιο κοινό τύπο καρκίνου του δέρματος στις ΗΠΑ
![Northvolt: Χρεοκοπία «καμπανάκι» για την Ευρώπη – Οι προκλήσεις στις μπαταριών ΕV [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_northvolt_factory-600x352.png)
Η χρεοκοπία της Northvolt «καμπανάκι» για την Ευρώπη - Οι προκλήσεις στις μπαταριών ΕV [γράφημα]
Το παράδειγμα της Northvolt είναι χαρακτηριστικό των προκλήσεων που υπάρχουν

Ανησυχούν για το μέλλον και αναθεωρούν τις προβλέψεις τους οι αερομεταφορείς
ι αεροπορικές εταιρείες διαπιστώνουν κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης λόγω οικονομικής αβεβαιότητας, Τραμπ και τραγικών συγκυριών

Kινέζοι εφοπλιστές κατά ΗΠΑ για λιμενικά τέλη - «Παραβιάζει τους κανόνες του ΠΟΕ»
Οι κινέζοι εφοπλιστές αντιτίθεται στα λιμενικά τέλη που οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλλουν σε θαλάσσιους μεταφορείς που κατέχουν ή έχουν παραγγείλει πλοία από την Κίνα

ΕΕ και Νότια Αφρική συζητούν για μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση
Η πρόεδρος της ΕΕ ανακοίνωσε επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 δισ. δολ. για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στη χώρα και τη στήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας