
Στον νέο «Άτλαντα Ευτυχίας» που δημοσιεύτηκε στη Γερμανία για λογαριασμό της Süddeutsche Klassenlotterie και ερωτήθηκαν κατά πόσον είναι ευτυχισμένοι 3.001 άτομα μεταξύ 16 και 74 ετών σε Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Κολωνία, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Λειψία, Δρέσδη, Ανόβερο, Βρέμη και Έσσεν μεταξύ 30 Μαρτίου και 24 Απριλίου.
Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να δώσουν μεταξύ μηδέν και δέκα βαθμούς: όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έρευνας, που δημοσιεύτηκε απο τα γερμανικά ΜΜΕ, τα επίπεδα ευτυχίας των ανθρώπων επηρεάζονται πιο έντονα από το κατα πόσο ικανοποιημένοι είναι με το εισόδημά τους και την άποψή τους για την πόλη ως τοποθεσία για επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η δημόσια διοίκηση.
Γκρινιάρηδες οι Γερμανοί – Τους φταίει ο πληθωρισμός και ο κακός… [έρευνα]
Οι πρώτοι
Έτσι, οι κάτοικοι του Αμβούργου είναι πρώτοι στην κατάταξη, με 7,16 στα 10 ενώ ακολουθούν η Φρανκφούρτη με 7,07 βαθμούς και το Μόναχο με 6,90 βαθμούς.
Το Βερολίνο ήρθε τέταρτο, με 6,88 μονάδες στην κλίμακα ικανοποίησης. Οι Βερολινέζοι είναι επομένως πολύ ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, το εισόδημά τους και την επαγγελματική τους ζωή, αλλά όχι με όσα έχει να προσφέρει η πόλη, ειδικά η διοίκηση.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Βερολινέζοι είναι πολύ ικανοποιημένοι με την προσωπική τους ζωή, το εισόδημα και την επαγγελματική τους ζωή, αλλά όχι από τις υπηρεσίες της πόλης, ειδικά τη διοίκηση.
Στα μεσαία επίπεδα ευτυχίας βρίσκονται το Ανόβερο με 6,75 μονάδες, το Ντίσελντορφ με 6,69 μονάδες, η Κολωνία με 6,65 μονάδες και το Έσσεν με 6,63 μονάδες.
Η φιλική προς τις επιχειρήσεις Στουτγάρδη κατέλαβε μια εκπληκτικά αδύναμη ένατη θέση με 6,54 μονάδες, λόγω των ερωτηθέντων που δήλωσαν μεγάλη δυσαρέσκεια με την αίσθηση ότι ανήκουν στη νοτιοδυτική πόλη.
Οι λιγότερο ευτυχισμένοι
Στις τελευταίες θέσεις της λίστας ικανοποίησης από τη ζωή τους, είναι η Βρέμη με 6,50 βαθμούς, η Δρέσδη με 6,49 βαθμούς και η Λειψία με 6,44 βαθμούς.
Οι δύο πόλεις που βρίσκονται στην τελευταία θέση -Δρέσδη και Λειψία- συνδυάζουν έναν κάπως μεγαλύτερο πληθυσμό και συγκριτικά αδύναμες οικονομίες.
Σε αντίθεση με το Βερολίνο, οι άνθρωποι στη Δρέσδη είναι επίσης μάλλον δυσαρεστημένοι με την προσωπική τους ζωή, αλλά ενθουσιώδεις για την πόλη τους. Είναι ενδεικτικό ότι το εισόδημα στη Λειψία, που βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης, είναι στα 38.000 ευρώ.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση